Tankar

Ruvar en idé

Jag håller på för fullt. Det märks inte, för det är inuti huvudet allting pågår. Där marinerar jag en tanke. Där ruvar jag en idé. Vissa dagar uppslukas jag helt av det som rasslar runt där inne. Jag sorterar tanken i storleksordning, prövar tanken och sorterar om. Jag testar idén, byter ut delar och lägger mig till rätta i redet att ruva lite, lite, lite till.

Hela livet blir lite vakuumisolerat för mig när jag är i sådana här skov. Min hjärna är en stor plats med många snåriga stigar och krokiga vägar, många hörn och kanter. Tills jag är klar (eller byter idé) kan jag inte komma loss. Jag håller på och håller på och håller på där inne. Det är kanske inte så konstigt att man blir lite disträ i riktiga livet.

Så konstigt det är, att skriva om att man har tänkt utan att skriva vad man har tänkt på. Jag kan bara inte låta bli, för jag donar på heltid inuti och till slut måste jag sätta åtminstone något på pränt. Ett hej, från en lördagsgrubblare.

10 reaktioner till “Ruvar en idé”

      1. Ja, verkligen samma essens! Tyvärr består halva min blogg av den typen av inlägg haha. Jag bara längtar till att inte ha behovet att skriva dessa inlägg längre, om tvivel o ambivalens.

        Gilla

  1. Jag som är så nyfiken blir ju alldeles tossig 🙂 Älskar den där processen, jag gör samma sak – fast jag pratar om den. För mina idéer inkluderar ju nästan alltid Roger och då vill jag inkludera honom redan i idéstadiet. Hoppas du berättar när du ruvat klart!

    Gilla

    1. Egentligen är det rövigt att ens skriva om processen, för jag är också nyfiken av mig, men just den där dagen kunde jag inte sluta liksom! XD Självklart kommer jag skriva mer när jag ruvat klart!

      Gilla

  2. Spännande! Att tänka är ju något de flesta (alla?) gör dagligen, men hur ska man hitta ord att beskriva hur det faktiskt går till? Hur man resonerar där inne på hjärnkontoret? De olika rösterna? Kul att få ta del av din beskrivning 🙂

    Hoppas att den nya idén växer till något spännande som får prövas i verkligheten.

    Ha en fin söndagskväll!

    Gilla

Lämna en kommentar