Mat • Dryck, Tänker • Gör

runt hörnet finns en skatt

Igår, efter en hel dag i solskenet, gick jag och Erik ut för att träffa vår bästa vän Viktor. Han har flyttat till Stockholm för flera år sedan, men innan dess firade vi alla nyårsaftnar och midsomrar med honom, i princip. Jag bär honom väldigt nära mitt hjärta.

Så vi gjorde oss fina för att gå ut och träffa honom och hans tjej.

Viktor kom och hälsade på i Umeå med sin flickvän Laia, som även är blivande mamma till deras barn. Jag var en liten lipsill som vanligt, men det var och är glada tårar. Vi gick ut för att dela en matbit och hundra års uppdämda konversationer. Konversationerna får stanna hos oss, men resten delar jag med glädje. Destinationen: runt Hörnet!

Jag blev tyvärr för obekväm för att fota all den härliga mat vi tog in, men låt mig leda er genom kvällen: vi inledde med en frozen passionsfruktsmargarita, en virgin rabarbermargarita och två negroni. Till middag tog herrarna lammentrecôte som serverades med kantarellaracini (friterad risotto), vilken Erik sa var helt otrolig. Laia tog vegetarisk tartlett med grillad zucchini och jag tog grillad röding med forellrom och den mest ljuvliga picklade blomkål. MMMM.

Vi satt länge, länge, länge. Och idag är jag ännu glad.

10 reaktioner till “runt hörnet finns en skatt”

  1. Sådana där tillfällen där energin flödar och ens egen hög med kraft bara växer. Det gäller att njuta och ta tillvara på dem. Ang. vass i förra inlägget så tänkte jag på min vassa tunga 🙂

    Gilla

  2. Typ precis samma känslor har jag haft den här långhelgen. En finfinfin vän från våra år i USA kom och vi har ätit och pratat och pratat och pratat och gått och pratat. Och ätit. Alltså, sämre kan man ha det. Vad fint att höra om din långunderbara helg! Ha en fin vecka.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s