Mat • Dryck

matvecka, middagar, skämmiga

För att vara en så strålande majstart har maten ändå börjat ganska ”fult”. Men en gång för länge sedan slutade jag i princip skriva för att jag hade slut på ”fina bilder”. Så tråkig utveckling, tycker jag. Nu försöker jag få tillbaka lite, lite, lite i taget: strunt samma att det blev fult. Gott blev det (mesta) i alla fall!

Först har vi ”avspettade” kebabspett i pitabröd med en potatissallad. Ruccolan hade frusit i kylskåpet, så jag serverade med extra mycket curry- och limedressing (Eriks såser) och skopade upp lite av ingredienserna från potatissalladen med kebaben istället.

Jag älskar hemgjord potatissallad. Min mammas är allra bäst, men den här blev inte så dålig heller: fast gourmetpotatis (alltså den hette så, jag försöker inte leka fin) med finstrimlad purjolök, rädisor, oliver och kapris, samt en dressing med citron, majonnäs och créme fraîche, bland annat. Mmmm.

Dagen efter fanns det rester, vilket gladde mig. Då vankades fläskkotletter med tomatsallad, fetaostsröra och baguette. Basilikan kommer från min egen lilla balkongodling 🙂

På onsdagen kom jag hem vid 17:30 och var slut, så Erik fick snöra ihop french hotdogs till oss. Jag har french hotog-dressing, chilisås och ketchup i min, medan Erik har ketchup, chilisås och rostad lök i sin.

Jag njöt av det lättsamma och lite slafsiga i att dela en körvmåltid sådär bara. Egentligen tål jag inte rökt mat, så det får väl bli once in a blue moon och jag sotade för det hela kvällen.

På torsdagen vankades det kycklingklubbor med quinoa och grönsaker. Enklare får man söka efter, men det var väldigt gott… i quinoan är det bland annat mynta, citron, purjolök och tomat. Det borde vara MER mynta, men då vet jag det till nästa gång.

Idag lagade jag club sandwich. En stor en. En för stor en. Låt oss säga att jag tror att kvällen är ungefär slut nu, trots att jag tyckte att jag ”lade av” i tid.

Vi har cosmopolitansallad, kyckling, tomat, bacon, majonnäs och lite dijonsenap, samt pommes frites. Det kändes som en riktig fredag att käka ”pubmat” och dricka en immig med Erik. Vi ska fortsätta i samma anda: Erik spelar Legend of Zelda: Tears of the kingdom medan jag sitter med datorn i knät, skriver, läser bloggar och ser på Midsommar.

Hoppas ni har ätit något gott och gjort något trevligt. Alternativt ska äta något gott och göra något trevligt.

4 reaktioner till “matvecka, middagar, skämmiga”

  1. Quinoa var det längesen jag åt, tack för påminnelsen, det är dags igen! Gör också egen potatissallad med ungefär samma ingredienser som du använder. Även egen rödbetssallad, det är gott också.

    Gilla

    1. Jag brukar oftast göra en vinägrettbaserad, med typ citron, olivolja, dijonsenap och balsamvinäger eller något, men det var riktigt riktigt härligt att göra en krämig för en gångs skull!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s