Mat • Dryck

smak och lukt – en uppdatering

Jag fick smakförändringar efter förra coviden. Den här gången var det lukten som försvann, men jag tror att smaken egentligen varit OK eftersom jag hela tiden kände om något var t.ex. salt eller bittert. Men nästan inget annat. Jag kunde sticka hela näsan i en burk currypulver, kanel, kaffe, nagellack eller vin utan att ens känna en nyans av dito.

”Tänk om mina smaklökar ställer sig tillrätta den här gången? Tänk om jag kommer tycka allt jag tyckt varit motbjudande plötsligt smakar bra igen?”, tänkte jag. Och sedan, medan lukten var borta, började jag långsamt äta allt igen. Kött. Mjölk. Det var inte bara ”inte motbjudande”, utan smakade gott.

Så då blir det ju ingen vegetarian av mig… det är verkligen synd. Men det är synd-bra, för jag älskar att laga mat. Jag vet att det är omodernt, man ”ska” blogga om hälsosam mat, mindful eating, vackra närodlade råvaror. Och jag, jag skriver om fläskfilé. För nu öppnas dörrarna för mig. Igen! Perfekt inför en begynnande grillsäsong ♡

10 reaktioner till “smak och lukt – en uppdatering”

 1. Så härligt att dina smaksinnen har kommit i ordning igen!
  Och ja, fläskfilé är gott! Särskilt att grilla!
  Vi har grillat älgkött idag. Gott det med! ”Kompenserade” med vitålsgratäng till.

  Gilla

  1. Men jaaa, det är ju helt overkligt! Efter så lång tid av sorg och pusslande så lyckades jag knixa till det igen genom att få en andra infektion. Så himla märkligt, men tacksamt! Det låter härligt med grillat älgkött, det tror jag faktiskt inte att jag testat. Älgstek och älgfärs och all möjlig älg, men inte på grillen så vitt jag vet 😀

   Gilla

 2. Vad skönt att smaklökarna sitter där de ska igen! Varför ska en blogga om hälsosam mat? Jag gillar att läsa om sånt som är viktigt för personen jag följer. Att jag bloggar om närodlat är ju för att jag älskar att odla. Följ dina egna övertygelser och blogga om det som du gillar, det tror jag håller bäst i längden i alla fall .) Trevlig kväll hoppas jag du har.

  Gilla

  1. Jag tror att jag tycker att alla bloggare, till och med jag med mina blygsamma siffror, ändå till viss del är en del av influencerkulturen. Och jag vill ju inte influera folk att sluta vara vegetarian och börja äta kött, hehe… men jag tycker att det är kul att laga mat, det kan fortfarande vara bra mat men kött är inte hälsosamt, eller snällt…

   Gilla

 3. Fy vad jobbigt att inte känna smak och lukt. Så skönt att det har gått tillbaka till det normala igen. Kramis ❤

  Gilla

  1. Jag också, så himla! Snart måste det vara dags, men vi har en herrans massa fjolårsgräs nu så jag måste vara försiktig. Men kanske grilla på elgrillen åtminstone 😀

   Gilla

 4. Den sista gången blev jag inte av med lukt och smak, men det dämpades rejält. Första gången blev jag av med smaken dagen innan jag visade negativt på testet… sen kom den tillbaka. Märkte att den var borta när inte ananas smakade nånting, haha

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s