Hälsa • Ohälsa

äta lunch utan att dö

Ett av mina svåraste spöken att komma över är den som rör min mage. Jag har varit så dålig med värk och symtom från gallblåsa, tarm, magsäck, livmoder… så nu är allt som rör magen något mycket, mycket farligt. Även alltså normala saker, som att den jobbar efter måltid.

Jag gillar ju mat. Matlagning, restauranger, att ta en fika. Jag gillar allt det där egentligen! Men eftersom magar jobbar efter måltid har jag fått vansinniga problem av att äta när jag inte är i hemmets trygga vrå. Det är ett av mina utvecklingsområden och den här veckan tog jag läxan på allvar. Jag åt ute och sedan gick jag inte hem och gömde mig. Jag åt lunch på IKSU Spa, från Bistro le garage, i en solstol vid bassängen.

Sedan gick jag upp en våning, rev av kläderna och satte mig i den varma källan ute på balkongen. Och hör och häpna: jag dog inte.

Efter att jag upptäckt det, att jag inte dog, fick jag upp ångan och gick tillbaka till bassängen där jag simmade 14 längder innan jag lade mig i den varma grunda bassängen och läste bok tills ögonen började klippa av värme, kluckande ljud och solsken i vita bokblad.

Det kommer inte alltid gå. Men det gick igår!

16 reaktioner till “äta lunch utan att dö”

 1. Vad bra att du utmanade dig och att det gick så bra. Man får vara glad för varje framsteg.

  Gilla

 2. Vad glad jag blir! Det låter ju alldeles superfenomenalt. Den här dagen låter som en riktig fullträff på så många vis.

  Gilla

 3. Härligt att få läsa om hur bra det gick för dig! Som du säger vae det en seger men du har inte övervunnit rädslan. Heja dig och förhoppningsvis blir det lättare hädanefter 🙂💕

  Gilla

  1. Åh, tack så mycket för din omtanke! Jag tror att magen och allt som gör så ont och besvärar så förbannat är roten till många av mina rädslor… men det är lite ”don’t mention the war” vid det här laget, syns inte finns inte…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s