Tänker • Gör

en måndag ♀

Undra om det är på grund av hela ”börja om”-tänket som jag gillar måndagar? Därför det finns alltid något jag har pysslat med på helgen som jag inte är nöjd med, det finns alltid något att ”börja om” eller ”komma ikapp” eller ”starta”. Det kan vara förändrade sovvanor, att jag druckit vin eller ätit gallsyrestimulerande mat, haft PMS eller migrän, legat stilla för länge (eller jäktat för mycket, höll jag på och säga men det stämmer aldrig för mig!).

Det här är första helgen på länge som jag känner mig fysiskt frisk och faktiskt kan ta ett eller två krafttag. I april hände nästan inget av det som skulle hända. Det får hända nu istället.

Första maj blev alltså inte ett slag för arbetarrörelsen i år, men istället ett arbete med att ställa färdigt våra cyklar. Traktorn hade tagit halva stänkskärmen, vilket ledde till att jag behövde amputera pakethållaren på farmors gamla cykel. Eriks hade också fått en vinterkyss men lyckades vrida till det hela på ren råstyrka. Meridan var som vanligt alldeles oskadd.

Frihet.

16 reaktioner till “en måndag ♀”

  1. Åååh, vad synd! Jag älskar att cykla om jag får cykla långsamt. Jag har en med en fluffig skön sadel som man sitter rakt på och aldrig får ont av, men det är också den som har tvivelaktiga bromsar och bara tre växlar, så ska jag långt blir det rumpmördaren…

   Gilla

 1. Åh, jag måste också verkligen fixa min cykel! Förra året skulle jag cykla iväg och upptäckte att luften i däcken var helt borta, sedan när jag skulle åtgärda det några dagar senare så fylldes inte däcken trots pump??? Sen var jag på latsidan hela sommaren och sket i det totalt så var utan cykel, haha, men nu har jag engagerat pappa att hjälpa mig att fixa det nu i maj!

  Gilla

 2. Sen jag bytte jobb så att jag behöver ha bil för att komma dit så har jag inte använt min cykel, vilket jag inser nu att det är 7 år sen… 😀

  Gilla

  1. OOOPS! Jag kör bil hela tiden, men jag BEHÖVER definitivt inte bil längre nu när jag bor här. Jag flyttade i slutet av november och det har varit så grisigt väder att jag inte kommit mig för att fixa cyklarna.. men nuuuu du!

   Gilla

 3. heja du 😉 här tar vissa fram cyklar och bytt däck på bilen sen braka helvetet löst igen med snö och skit..nu är man less 😦

  Gilla

  1. Ja nu är man jävlart less. Jag har inte däckskiftat än heller, ska göra på tisdag, men jag ser bara framför mig en ny snösmocka dagen efter i princip XD

   Gilla

 4. Alltid härligt att få cykla på dubbfria däck på rensopad cykelbana 🙂 Själv har jag dock givit upp det där med att byta däck och kör två cyklar – en för sommar och en för vinter. Man kan kalla mig otroligt lat, eller smart 😉

  Gilla

  1. Jag tycker att det är tappert att cykla på vintern, jag tycker cykelbanorna här är så eftersatta… men det var förstås flera år sedan jag faktiskt vintercyklade så de kanske har skärpt sig 😀 Och jag tycker att det är smart, en vintercykel och en sommarcykel känns som det ultimata sättet att visa att NU ÄR DET VÅR, VÄCK MED VINTERCYKELN!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s