Tänker • Gör

lördagen som behövdes

Jag har vaknat till en svalare dag. Jag tänker inte klaga, för det är faktiskt ganska skönt. Igår var jag så migrändrabbad att jag var tvungen att undervisa med solglasögonen på för att inte kasta upp på alla barn. Det är inte hela världen, för jag anpassade innehållet inför arbetsförmågan. Delar av dagen skapade jag armband och diskuterade ideal i sociala medier. Spännande. Viktigt. Värt det!

När jag kom hem var det strålande sol och gassande hett på balkongen. Med eller utan ljuskänsliga ögon lockar det ut mig, det slår liksom aldrig fel. Igår blev det en kortare stund, men en stund icket desto mindre. Grannarna skurade och dammsög. Jag rev bitar av varm baguette.

Eftersom jag egentligen inte var frisk kröp jag till sängs tidigt efter att ha ätit middag. Och idag har jag vaknat till en sval dag höljd i lätt mulen sky. Det innebär att jag kan sitta här på balkongen igen och att det inte gör mig värre, utan bättre. På med filt, på med tröja, fram med tekoppen och andas djupt den friska luften.

Idag är det ljust, men inte så att det skadar mig. Det är svalt, men inte så att jag fryser. Jag behövde den här lördagsförmiddagen. Tack.

18 reaktioner till “lördagen som behövdes”

 1. Vad jobbigt att du hade migrän och lider med alla som får det. Jag har också tillbringat tid på balkongen idag och här är det riktigt varmt. Men imorgon ska det tydligen börja regna och det behövs så att det blommar på mera sedan. Kramis ❤

  Gilla

 2. Asså rykande färsk baguette med saltat smör. Såååå gott! Längesen jag åt det (äter inte gluten) och det är något jag kan sakna något fruktansvärt mycket. Tur jag snart ska njuta av bakad sötpotatis (egenodlad så klart) så jag inte behöver sukta efter ditt bröd. Trevlig kväll!

  Gilla

 3. Efter många år av migrän känner jag så med dig när du berättar om din upplevelse! Hoppas att din lördag på riktigt har fått dig på rätt bana igen och att du är laddad inför den kommande snön. Må solglasögonen hädanefter hålla sig nära dig så de kan åka på vid behov.

  För mig är aprilväder något som jag ständigt påminner mig om så jag inte går på andras hetsande gällande trädgårdsodling. Jag tänker varken sätta ut potatis, dahlior eller någonting annat innan vi har nått 1 maj, och så är det med det. Tyvärr går jag miste om en himla massa bra tips och hacks då jag inte läser i alla piffiga trädgårdsforum som finns, men å andra sidan slipper jag jämförelsesjukan och kan lita på min egen kunskap gällande de viktiga förberedelserna. Jag har varken dräng eller de tiotusentals kronor som hade behövts för de riktigt coola resultaten. Däremot har jag ben som funkar och starka muskler, så jag är både tacksam, glad och förväntansfull inför det som kommer.

  Gilla

  1. Jag klarade snön, och den blev regn och det gör mig så glaaaad!! Aprilväder i all ära, men snön tycker jag har dragit ut lite väl på tiden 🙂

   Jag bor i lägenhet och tar del av mammas och pappas sommarstuga, men där är det fortfarande någon halvmeter snö överallt. Starka ben och stor livslust har vi dock!

   Gilla

 4. Skönt att du fick återhämtning!
  Ser också fram emot att kunna ta ut balkongsoffan snart. Kändes lite risky denna helg med snö på ingång.

  Gilla

 5. Vi hade en svalare söndag och vaaaarm lördag, supermysigt! Så där så att man till sätta på sig lite spf och bli röd om kinderna 🙂

  Gilla

  1. Tack! Man får såklart sjukanmäla sig för migrän också på mitt jobb, men jag VILLE verkligen inte och lyckades dämpa så pass att det gick. Ibland GÅR det ju inte för människor, inget o-duktigt i det måste jag säga! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s