Mat • Dryck

jag kom av mig

god morgon!

Livet fortgår i väldigt stilla mak. Jag är så glad åt att solskenet ännu hägrar, att blommor sticker fram genom snödrivorna. Det ska visst snöa en hel del här i Umeå under söndag och måndag. Så man får passa på. Även om det ger vissa… biverkningar. Jag lamslås nästan av migrän! Aldrig mer får jag glömma solglasögon.

Medan Erik har varit i Stockholm skulle jag passa på att äta och laga mycket fisk, eftersom han inte är så förtjust. Ni kanske kan föreställa er att orken och magen blir lidande efter veckor av att proppa den full med mediciner och med pulserande tinning. Den kulinariska gräsänkeupplevelsen blev istället följande:

En microrätt med lax och pasta, toppad med romsås. Ris med fetaost och gröna bönor. Ris med torskblock i dillsås. Tekoppar och åter tekoppar.

Nästa vecka är kanske alla biverkningar över och jag är mitt vanliga själv igen. Nu är det nära, mycket nära, tills att min cykel har smält fram och jag kan trampa några varv runt vårt kvarter. Med eller utan en aprilsnö i övermorgon.

6 reaktioner till “jag kom av mig”

 1. Fisk är gott, i lagom mängd 🙂 Har aldrig haft migrän, men ont i huvudet kan jag få av den första starka solen på våren, i Sverige. Här har vi ju sol mest hela tiden och den står högre på himmelen så jag använder knappt solglasögon längre. Något jag hade jämt förr. Trevlig helg!

  Gilla

  1. Jag älskar firre, men inte dessa jag lagat… typisk ”sjukmat” för mig, och fick behålla allt trots den svåra migränen. Nu känner jag aptiten återvända och kanske kan jag laga ”riktig” fisk framöver… Erik får finna sig i det eller laga något annat. Jag är glad att du inte har migrän, även om huvudvärk överlag inte är någon kul upplevelse. Men migrän är ganska handikappande… jag brukar inte få det om våren, men det har sammanfallit med att jag just blivit frisk, sedan montan, sedan magens krash av alla diklofenak… till slut är migrän ett faktum! FYRA DAGAR höll det i sig..! Trevlig helg till dig 😀

   Gilla

 2. Man får passa på när man kan och göra det man tycker om. Jag tycker fisk är gott, så det har vi faktiskt ganska ofta!
  Här har snön försvunnit för länge sedan och det börjar bli grönt på vissa håll. Ni kommer ju efter med fart och snart är ni ikapp oss!

  Gilla

  1. Usch, haha, det var inget FEL på min mat, men det var ju tänkt att jag skulle njuuuuta av fisk, inte äta någon nedrig kokt torsk, eller micrad lax..! Kanske nästa vecka 🙂 Hoppas snart vara ikapp, absolut, om snön inte smälter kommer migränen ha ihjäl oss!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s