Listor • Svep

april – maj – juni

I april, maj och juni jobbar jag. Ungefär fram till midsommarafton. Jag brukar ofta säga att våren är min favoritårstid, men egentligen är det inte riktigt sant, för det är från och med att de sopar vägarna. Här i Umeå är det ju inte förrän i maj vi ens tar bort vinterdäcken.

I april ser jag fram emot:
Att de sopar gångbanorna. Är det optimistiskt? Jag vill att de ska sopa vägarna (ni söderöver förstår nog inte hur mycket grus det är på våra vägar och varför detta är en så stor och viktig milstolpe…)! Då ska jag cykla in till stan. Jag ser fram emot att köpa en kortlek och påbörja årets Chicago-turnering. Gå på bio och åka snowboard ska jag också göra – punkt slut!

I maj ser jag fram emot:
Att börja äta middagarna på balkongen istället för i vardagsrummet. Cykla till jobbet. Jag vill spela brännboll och kubb också (räknar med jobbet för detta, för så många vänner har jag inte att jag får ihop ens ena halvan). Jag kommer börja åka till stugan efter jobbet ibland. Afternoon tea i Tornhuset också!

I juni ser jag fram emot:
Bildmuseet öppnar igen 26 maj, men jag gissar att det är i juni det börjar på riktigt för mig. Jag vill till stugan på helger och efter jobbet och på semestern. Om de börjar ha event i Broparken ska jag gå på dem. Annars ska jag gå på picknick i Broparken.

Mest ser jag fram emot det allra bästa med min allra bästa säsong. Hoppfullheten. Lekfullheten. Livfullheten. Lusten. Livet. Tron. Kärleken. Alla blir lyckligare, vackrare. Alla och allting börjar leva igen! En sak som är extra hoppfull: saker jag ansåg ”hoppfulla” tidigare är verkligen realistiska nu. Jag gör mer, mer, mer. Och vill ha mer, mer, mer. För så är denna säsong!

9 reaktioner till “april – maj – juni”

 1. Jag längtar också tills vägarna är sopade för jag hatar att stanna mitt i en promenad för att få ur sten ur skona. Vilka härliga saker du har att se fram emot. Kramis ❤

  Gilla

 2. Hurra, så härligt det låter! Och hoppas verkligen du mår bättre nu så du hinner njuta av några dagars påsklov också… Hopp, hopp, hoppas!

  Gilla

 3. Vi ligger lite före er och idag känns det som Fröken Vår har kommit för att stanna.
  Det är underbart när allt underbart ligger FRAMFÖR oss. Det gäller att ta vara på denna ljuvliga tid. Snart är mörkret här igen! 🙂

  Gilla

 4. Jag tycker också om våren och den hoppfullhet, lekfullhet och livfullhet som du beskriver. Våren för så mycket pirr i magen med sig! Men min favoritårstid är ändå hösten och det där ”kura in sig”-inomhusstadiet som alltid infinner sig. Att boa in sig tillsammans med nära och kära.

  Gilla

  1. Så fint att du gillar att boa in sig, jag ska försöka stjäla det tankesättet för jag har väldigt svårt på hösten och gillar inte att vara inomhus… så våren är hyfsat perfekt för mig, men egentligen är sommaren bäst så man slipper gå in. Idag har jag varit ute från 10 till nu, 15:25, så det GÅR på våren också, men måste vara i lä då. Men PIRRET är större på våren 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s