Mat • Dryck, Tänker • Gör

påsklunch på Le Croissant

Jag och Erik gick på Le Croissant för att fira påsklunch. Jag vet inte varför han fick för sig det, men det var i alla fall vad som lockade. Jag har ätit där förut, då Le Croissant är belägen i samma köpcenter som jag i flera år hade mitt arbete vid.

Det blev grillade sandwichar/sandwiches (!??!?) för oss båda: Croque Monsieur för mig och Salami för Erik. Jag har aldrig testat något annat än just croqqen där, men jag såg sällskapet i bordet bredvid ta in väldigt fina pasta och sallader. Det lockar nog nästa gång, när jag har mer smaksinne.

Påskmiddagen blev en mindre buffé, som genererade väldigt mycket rester. Tar man ”lite av allt” blir det ändå en rejäl portion på tallrik och i mage.

Vår påskbuffé bestod av av tunnbröd, rågkex, crostini och smördegspinnar som serverades med lite olika grejer att doppa och toppa med. Förutom det som syns på bild hade även Tobias kommit förbi med papas arrugadas, grönkålspaj och brieost. Herregud.

Favoriten var ändå tunnbröd med vanligt bregott med havssalt och en rejäl servering Västerbottensost. Det riktiga lågvattenmärket var tofusillen – usch, så äckligt. Det rejäla pastasalladen slog också precis rätt och Erik fick även rimmad och torkad lammskånk och ägghalvor med skagenröra som gick hem. Sedan var det tur att vi firade hemmavid. Paltschwimen slog till med besked och det här med efterrätt… det är en rätt jag med glädje tackar nej till.

Hoppas att också ni fick något riktigt gott i magen i helgen, och att ni får njuta av också idag som en alldeles extra röd dag ♡

14 reaktioner till “påsklunch på Le Croissant”

 1. Åh, alltså vi hade Le Croissant här i typ ett och ett halvt år innan det slog igen och alltså det var KATASTROF. Varje gång jag var där (för jag ville ändå ge det en chans till efter första gången) var det något som var fel! Oerfaren personal (vilket såklart inte är deras fel utan ett problem i ledningen med utbildning), fel i beställningar, de hade saker på menyn som de sen inte kunde laga i alla fall, och väldigt dyrt för vad man väl fick, jag fick t.ex en macka som såg ut att vara tagen från matbutiken typ. Ingen bra erfarenhet! En gång skulle vi äta ett gäng och min kompis beställde bara en kaffe och vi hann få vår mat och äta upp innan hon ens fick sin kaffe? Nej, inget toppenställe här hos oss i alla fall! Men tur att det inte verkar vara hela kedjan. ❤

  Gilla

  1. Usch, vad trist! Jag kan inte säga så mycket om Le Croissant här, vi är inte på något vis stammisar, men det har i alla fall hållit sig i drift en herrans massa år här och maten som de andra åt såg väldigt god ut. Hoppas att de är det också, för jag blev sugen på att testa 😀

   Gilla

  1. Vad trevligt att höra att ni var på restaurang! Jag dras med besvärliga fobier som har gjort mig till hemmasittare i många år, så nu försöker vi gå på många många restaurangbesök. För att komma över. Det känns roligt! Coleslaw är väldigt gott, jag gör ofta det hemma 🙂

   Gilla

  1. Tack, jag är tyvärr inte pigg än, men det är ändå en trevlig påsk. Coviden har krupit upp i ena bihålan, men det ska nog kroppen klara av att ta hand om själv. Ha en fin vecka och hoppas att din påsk var underbar (kan fortfarande inte komma in på era bloggar, ni som är på blogg.se alltså).

   Gilla

 2. Nejmen! Jag vet att jag redan har kommenterat det här inlägget och klagat sönder Le Croissant här i Norrköping, haha, men jag såg din superfina nya header! Verkligen så fin! Pluspoäng för fågeln, haha. 😉

  Gilla

 3. papas arrugadas skulle jag kunna leva på, men då skulle jag väl få näringsbrist. Det ser så gott ut så jag förstår att ni blev mätta!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s