Tänker • Gör

en lugnets påsk – bröd och kalk

Glad påsk till er alla! †

Min egen påsk är lycklig och lugn. Hos mamma och pappa är både farmor, farmors kille och mormor för att avnjuta buffé och värme i goda vänners lag. Den som inte passerat 90-årsstrecket är där och nosar, och det innebär att jag och Erik inte åker dit med våra rinnande näsor och rosslande lungor. Det vore nästan taskigt, men jag glatt kan meddela att måendet är på rätt väg.

Min pappa fyller 65 år idag och jag har skickat med honom presenter att öppna och sjungit med sprucken röst för honom genom telefonen. Vi bor i samma stad och kan ses när som helst. Det gör mig glad. Det gör det mindre ledsamt att fira påsk isär, även om det egentligen är den högtid jag allra mest förknippar med glada familjeminnen. Mer än jul. Mer än midsommar.

Jag har nog inte tänkt på det förrän i år, men det kan vara så att påsken ändå är min favorithögtid… så märkligt, för den har alltid varit anspråkslös i vår familj… kanske det är det som varit så bra. Som är så bra.

Glad påsk!

10 reaktioner till “en lugnets påsk – bröd och kalk”

 1. Vad tråkigt att ni är sjuka över påsken men så fint att du grattade din pappa via telefonen. Krya på er och glad påsk. Kramis ❤

  Gillad av 1 person

  1. TAAAACK! Jag tycker att den var gladare, den är ÄNNU äldre än den förra du kommenterade, men det tycker jag inte gör så mycket, den gör mig glad och då får den finnas 🙂

   Gilla

 2. Va trist att ni är förkylda och inte kan fira med familjen, men som du skrev- ni bor ju i samma stad! 65 – då är det pensionsdags då😊 – om man vill. Grattis!
  Håller med dig – Påsken är så härligt stressfri. En riktig ”bara vara helg”.
  Glad påsk och krya på er!

  Gillad av 1 person

  1. Jaa, pappa är glad åt sin pension. Ibland tror jag att han tycker att det är tråkigt, men det gör inte så mycket, det är inte farligt att ha tråkigt. Mamma är också pensionär så nu har de bokat resa till cypern 🙂

   Vad fint att du också har de ljuva känslorna kring påsk. Inte så himla joxigt, det är perfekt! Glad påsk till dig ❤

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s