Tänker • Gör

regn mot rutan och doft av nybakat bröd

För min skatteåterbäring köpte jag en brödmaskin.

Det finns få saker som är finare än en kvinna som handknådar bröddeg med ryggen vänd mot oss, rödrutigt förkläde och håret kortklippt utom kanske en liten rastafläta. Jäsning under vit kökshandduk med BÖ-monogram och doften i hela huset. Min mamma, hon kan hon.

Jag kan inte. Kanske jag skulle kunna kunna, men det är en lång väg dit. Så jag köpte brödmaskinen och nu låter jag den sköta allt. Inget förkläde, ingen vit kökshandduk och inget monogram. Bara en burk som man häller ner allt i och sedan är doften av nybakat bara ett knapptryck bort. De blir knubbiga och fula. Och?

Idag regnar det ljuvligt utanför fönstret. Det är vårens första regn. Ni vet, det där regnet som känns som ett dop. Regnet som står mellan ett gammalt liv och frälsning. Vi njuter. Vi njuter av regnet. I alla fall den här första dagen.

8 reaktioner till “regn mot rutan och doft av nybakat bröd”

  1. Tack så mycket, jag vet inte om det är den förra eller den nya du menar – men jag gillar bägge. De är gamla och ritade en härlig tid i mitt liv när jag älskade fåglar och färger extra mycket 🙂

   Gilla

 1. Men så spännande den där brödmaskinen lät. Kan du inte visa bild och mer exakt hur den fungerar? Nu bakar jag präktigt bröd 1-2 ggr per vecka så inte aktuellt för mig att köpa. Men det är inte jobbigt eftersom jag gjort det i typ 6 år och det är det brödet jag och sonen föredrar som huvudsakligt bröd.

  Gilla

  1. åååh, vad kul önskemål, det gör jag gärna! Om du redan bakar så mycket är det här inget för dig, men och? Det är kul med bröd oavsett om man ska ta efter eller inte :))

   Gilla

   1. Men precis så! Även om jag inte tänker köpa en själv blev jag väldigt nyfiken! Och bakar du en massa olika sorters bröd blev jag inspirerad att börja prova lite nytt jag också. Bakar alltid samma bröd för att det går fort och för att det är det vi vill ha liksom, men hindrar mig ju inte från att baka annat också.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s