Mat • Dryck

inte den traditionella påskmaten idag

idag lagar jag micromat. Smaken är försvunnen, eller egentligen är det nog lukten som är väck den här gången. Sist jag hade covid med smakbortfall var det enda som var ”gott” att äta trots det heinz ketchup, tomater i balsamvinäger, ruccola och rostade mandlar.

En dag åt vi tranbärsbröd med just ruccola, tomater, lök och mozzarellaost. Jag dressade med vit balsamvinäger, olivolja, salt, peppar. Som vanligt var tomaterna och vinägern godast.

En gång åt jag potatisgratäng från peka som jag toppade med lite fetaost och serverade med gnissliga gröna bönor. Det var livet. Världens latmat, och att det inte smakar så mycket gör ju ingenting när inget smakar så mycket. Inte ens snacksoliverna från Zeta gjorde några större underverk.

Jag avslutar med ovan: något slags piroger som jag fylld med potatis, ägg, spenat, ost och kryddor, samt serverade med ugnsbakad fetaost och grönkål, en stooooor klick matyoghurt och potatissallad med oliver, grönkål, kronärtskockor och annat gott. Det ser ju riktigt fint ut! Måltiden är dessutom från innan jag förlorade smaken. Det har blivit en del nudlar och pasta med vitvinssås och ärter.

Undra hur det blir på lördag. För jag misstänker att jag inte ska åka hem till mamma och pappa och spraya baciller på dem. Ska jag kunna sno ihop något? Erik kan laga mat, men är det ens värt? Hmm.

2 reaktioner till “inte den traditionella påskmaten idag”

  1. Bakad fetaost har jag precis upptäckt, så gott. Även friterad (i kikärtsmjöl) är riktigt smarrigt. Hoppas det blir något riktig gott att äta. Snygg header förresten!

    Gilla

    1. Det är väldigt gott. Men jag har aldrig testat friterad, jag är så rädd för olja.. hehe. Tack så mycket för komplimangen om min header! Jag bytte den vidare för att jag tycker att jag såg alldeles onödigt arg ut på den. Nu en mindre konstnärlig, men sannerligen gladare 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s