Tänker • Gör

ömsar skinn inför en ny säsong

I helgen skrev jag i en caption på instagram att jag inte retar mig på min bleka torra hud. Men det har redan gått över. Nu, bara några dygn senare, retar det mig.

Liksom aprilsolen avslöjar bortglömt damm och linjer eller föroreningar på fönstren avslöjar den hur törstig min kropp är efter en så lång vinter. Igår funderade jag på om mina smalben ens är bleka eller om de bara är täckta med ett fint skinndamm. Uuh. Det var inget trevligt ord.

Är det någon som vill tipsa mig om lite bra rutiner för att få fart på huden? Ska det vara fett eller fukt, skrubb eller torrborstning, hur ofta, vilken ordning och vilka märken? Jag är hopplöst inkonsekvent vad gäller hudvård, men det är dags nu. Det blir som att vårstäda. Vårstäda mig själv. Iklädd en bastua från IKEA.

Nu ska jag dricka en massa vatten och te. Det kan inte heller skada: väta upp kroppen från insidan.

2 reaktioner till “ömsar skinn inför en ny säsong”

  1. Det är viktigt att ta reda på vad man har för hudtyp; torr, oljig, kombinerad, känslig osv. Sen försöka hitta produkter som passar det. En räddning för mig har även varit en Foreo. Den skrubbar på ett väldigt bra sätt då det är silikonpluppar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s