Tänker • Gör

svarta kläder – sedan blir det sommar

Jag är inne i en svart period. Jag menar inte humörmässigt, utan klädselmässigt. Egentligen är det inget konstigt, men för mig är det lite knäppt. Det känns inte som att jag brukar bära så mycket svart, men nu har det varit en lång tids mörker.

Det gör inget. Det är fint med svarta kläder.

Vet ni vad jag längtar efter så väldigt, väldigt mycket? Tiden då jag slutar ha kläder. Det kommer en tid som kallas sommar, visst vet ni det, det kommer en sådan tid! Jag tror alltid att jag ska bära vackra klänningar och smycken och frisyrer, men det gör jag aldrig. Jag går på sommarlov och sedan bär jag ingenting annat än badkläder och fiskarbyxor.

Jag drömmer gärna ihop något. Hittar på en karaktär att åtminstone i tanken spela. Jag kan se henne redan nu. Fantasin har aldrig varit problemet för mig. Lättjan, däremot. Bekvämligheten. Den vinner. Kläderna ryker.

Men om vi leker: tillbaka till livens bästa år 2008, 2013 och 2018 och plocka lite russin ur dem. Då får det svarta fortfarande finnas kvar, men utan att vara alldeles dominerande. Allting är roligt!

7 reaktioner till “svarta kläder – sedan blir det sommar”

 1. Det där med svarta kläder känner jag igen mig i. Går alltid till jobbet med svarta mjukisbyxor och svart jacka och det känns så tråkigt. Längtar också tills det blir varmt nog för att kunna använda lättare plagg. Kramis ❤

  Gilla

 2. Fint med svart ändå tycker jag,jag har mkt svart nu oxå men börjar bli less på min svarta dunjacka för nu vill jag slippa den jag vill ha riktig vårvärme så mkt roligare att klä sig sommartid man behöver knappt kläder då:)kram

  Gilla

  1. Vad konstigt, jag kan läsa din blogg, men alla andra som bloggar på blogg esse får jag bara något knasigt felmeddelande när jag klickar på 🙂 Jag tog inte fram någon dunjacka den här vintern, men jag längtar efter att inte behöva jacka alls 😀

   Gilla

 3. Älskar svart och bryr mig inte alls om vilka kläder jag använder. Gillar inte kläder egentligen. De ska vara bekväma, helst inte ens märkas att jag har på mig dem. Har ingen spegel längre heller, så ser inte hur de sitter på mig. Bryr mig inte. Kommenterar aldrig andras kläder heller, eftersom jag inte ser dem. Nu kan jag titta på dina bilder och känner att jag inte kan kommentera det här inlägget som du vill kanske 🙂 Men så här blev det.

  Gilla

  1. Jodå, jag fnissar åt din slutkläm dock, för jag vet inte hur du tror att jag ville att du skulle kommentera inlägget, haha. Jag tycker förvisso att mina kläder är fina, men inläggets essens är ändå att jag längtar efter tiden då jag ”tror” att jag ska börja bry mig om vilka kläder jag använder, men i slutändan inte bryr mig och helst har så lite som möjligt, om ens något alls. Så jag tycker att din kommentar var fin och passande, vi sitter i samma båt men av kanske olika skäl: jag är för bekväm och less för att orka bry mig men jag skulle vilja, medan du inte skulle vilja för att du inte gillar kläder 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s