Tänker • Gör

klara sig på egen hand

Erik är sjuk och jag är frisk. Jag gör saker på egen hand. Det är förvisso regel mer än undantag att jag gör saker på egen hand, för det är så det funkar bäst för mig. Spontant.

Jag gillar att göra listor. Jag gillar att planera. Jag gillar att ge mig utmaningar. Men så fort jag satt en fix tid och dag för något börjar jag direkt efter, direkt efter, hitta skäl att komma ur det hela. Spontant kan allt hända. Och Erik är inte lika bra på spontanitet. Därför gör jag saker på egen hand. Förutom att han är sjuk, då.

Jag har på egen hand gått på stan. Vårens framfart är långsam. Förkylningarna är långsamma. Jag gick långsamt och andades långsamt.

Sedan avrundade jag allting långsamt med att gå till solrummet på spa. Där fanns inte en enda person. De bygger om bassängen och poolen och renoverar spa-delens omklädningsrum. Jag kunde sitta i en hel timme om jag ville. Sitta där i solljus och leka sommar. Det är den bästa leken! Och snart nog är det inte ens en lek längre.

Det man inte hinner innan påsklovet, hinner man aldrig.

Man behöver inte skynda så mycket.

13 reaktioner till “klara sig på egen hand”

 1. Så kul att du gillar att göra saker på egen hand och vad härligt att du gick på stan och sedan tillbringade tid i solrummet. Hoppas att han också blir frisk snart. Kramis ❤

  Gilla

  1. Jaa, det är kanske mer ”tur” än ”kul”, för shit vad jag hade fått lida annars. Eller ja, jag HAR fått lida av det men nu när jag funnit mig i att jag grejar saker på egen hand… så blir det mycket mycket roligare!!

   Gilla

  1. Jaa, jag bor i Umeå så inte ”bara” I Sverige utan nästan vid roten liksom XD Dit solen aldrig når, utom i juni då solen aldrig lämnar oss… Ååååh som jag längtar efter det. Snart nog 😀

   Gilla

 2. Hej kul att du tittade in till mig, jag sa som du man kan gråta så vackert det är, vilken fin blogg du har 🙂 ja stress är inte att tänka på i livet allt har sin tid 🙂 ha en härlig dag tjejen kram

  Gilla

  1. Hej, jag hoppas att det är okej att jag skrev sådär från ingenstans, har fått akut blogglust och tänker att det är nog bra att lämna lite avtryck. Jag vet att jag alltid blir glad när jag får lite feedback 😀 Tack så mycket för din underbara kommentar. Du är verkligen snäll!

   Gilla

  1. Det hade jag nog också gjort om jag bodde i London som du. Och även i Edinburgh 😀 Här är det lika bra att njuta av egentiden, för ingen vill se samma filmer som jag på bio och ingen vill äta där jag vill äta, eller i alla fall inte samma tid som jag vill. Hehe… solist, javisst!

   Gilla

 3. Våren är verkligen långsam i år 😛
  Men mysigt att ta sig tid att sitta i solljus inne 🙂
  Känner igen mig lite i det där när man planerat något som man bara vill ställa in direkt, så är det mest när jag tar fotojobb, sen är det jättekul ändå till sist 😛

  Gilla

  1. Just i skrivande stund sitter jag på balkongen med datorn i knät och t-shirt. Då känns våren inte alldeles främmande. Men egentligen måste man blunda, för jisses, det snödjup vi har i år har då sällan skådats. Måtte det bli plusgrader dygnet runt snart, för det är verkligen för långsam process XD

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s