Mat • Dryck

jag har lagat middag ibland

Sist jag skrev ett inlägg om mat redogjorde jag också för saker jag inte längre tycker om. Sedan dess har jag försökt äta mer av det jag gillar, och mindre av vanans makt. Jag har försökt vara snäll med min plånbok, min energibank och mina smaklökar. Men det är verkligen inte alldeles enkelt. Här kommer i alla fall några måltider från sistens:

Hamburgare med coleslaw

Detta är veganska hamburgare från frysen som jag serverade med ketchup, tomat, ruccola, ost och coleslaw. Erik fick rödlök också. Eftersom jag egentligen inte är vegan kunde jag steka Eriks hamburgare och mina bönburgare i samma stekpanna. Supersmidigt!

Broccolisoppa med varm champinjonmacka

Den här var ingen höjdare, men den smakar åtminstone inte kött. Det är en broccolisoppa med ost i, och den borde liksom inte ha ost i. I och med att jag också stekt upp lök och sån’t smakade den lite sourcream and onion. Jordens sämsta chips. Champinjonstuvningen är inte ens hemkokt, men det var måltidens godaste inslag.

Burek med fetaost, spenat och kronärtskocka

Det blev väldigt gott det här, om än lite försiktig i smaken. Jag gjorde i alla fall denna burek så gott som från grunden (vem skulle göra egna filodelsark eller lägga in egna kronärtskockshjärtan?) och jag är glad. Det var gott, och det blev fint. Min man tyckte bäst om den kokta bulgursalladen, vilken han envisades med att kalla couscous. Det var bara bulgur, persilja, citron, tomat, inlagd rödlök, spenat och salt och peppar. Inga konstigheter. Inte ens olivolja, för den glömde jag.

Ciabatta med serrano, ruccolapesto och mozzarella

Här finns en film som jag laddat upp på min YouTube-kanal där jag lagar sagda mackor: KLICK!

Lasagne med ost och röda linser

Jag gjorde lasagne genom att tina upp rester av tomatsås, blanda ner konserverade röda linser och puttra ihop, samt koka en bechamelsås. Sedan gjorde jag som vanligt och varvade sås, pasta och olika ostar. Baguetterna brändes, men smakade gott ändå för de är toppade med parmesanost.

Scampi med grön curry och nudlar

Här snackar vi inga konstigheter, men förhållandevis mycket disk. Jag stekte grönsaker först och sedan stekte jag grön curry paste. Sedan kokade jag upp en thaisoppa från kelda och dumpade ner allt. Jag kokade äggnudlar och lät rinna av, stekte räkor och redde av dem med lite mjöl som jag lät steka in ordentligt och förde över någon lejdel soppa först. Sedan satte jag ihop allt.

Det var allt för nu. Smaklig måltid!

2 reaktioner till “jag har lagat middag ibland”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s