Tänker • Gör

jag behöver ingenting

I natt när jag låg och skulle sova fick jag en trevlig tanke: jag är inte social media influencer. Ibland är det en sorglig tanke, eftersom jag tycker att det är så roligt och inte skulle ha något emot att lägga jättemycket tid och tanke på mina kanaler. Men just i natt var det en så trevlig tanke, för jag har tappat farten lite.

När jag tappar farten på bloggen är det nästan alltid för att jag tror att den ska se ut på ett visst sätt. Eller för att jag tror att jag behöver ha en viss röst. Ett visst innehåll. En nisch. En publik. Ibland tappar jag farten för att jag inte svarat på kommentarer. Eller för att jag inte fått kommentarer. Ibland för att jag inte har gjort något. Ibland för att jag inte har fotat något. Men egentligen: spela roll? Jag är inte social media influencer. Jag behöver inte stå till svars när jag tappat farten. Jag kan ha en period av bara fula bilder och tråkig vardag om jag vill.

När jag vaknade hade en av mina favoritbloggare Gabriella Skog lagt upp en bild på instagram stories: stuvade makaroner och falukorv.

Det gjorde mitt beslut ännu enklare. Nu kommer ett skepp lastat – med allt! Alla bilder med avskavt nagellack, alla bilder jag tycker att jag ser tjock ut på, maten som kommer ur kartong, soffan jag ägnar så mycket tid i, veckosvep som är roliga eller tråkiga. Annars kommer jag inte komma tillbaka förrän jag är färdig eller fejkar. Inget av alternativen känns så bra.

Alternativet ovan ser inte så bra ut. Men det känns bra! Det känns som mitt nyårslöfte. Vardagslivets lyckor.

4 reaktioner till “jag behöver ingenting”

 1. Alltså livet, det är tråkigt, det är roligt, det är lycka, det är sorg.
  Livet om man lever det fullt ut, är liksom allt.
  Sen väljer man förstås vad man vill dela med sig av. Lite fejk är väl helt ok, iallafall medialt,men inte för mycket.

  Gilla

  1. Jag håller verkligen med om att lite fejk är helt ok på media, det tycker jag verkligen. Jag tycker att det blir roligare så ibland! Hellre än att helt sluta skriva när livet är ”trist”, hehe.

   Gilla

 2. Åh, när jag var yngre pratade jag om ”mina glädjor”. Det kunde vara vad som helst, men ingenting flashigt. Röda hårband, musik på hög volym då jag var ensam i bilen, fotbad, en stunds kalligrafi, en god bok, ryggkli. När man förmår hitta förnöjsamhet i vardagen blir livet helt enkelt lite bättre. Längtan efter stora och svåruppnåeliga mål är väl inget fel i sig, men de där små stunderna är verkligen guld värda. Varmt lycka till!

  Gilla

  1. Oj, hur ung, haha, känner mig nästan lite barnslig nu XD Men det gör inget, för jag håller med om glädjorna – man får lov att MÄRKA dom. En god bok eller en god smörgås, det kan vara nog så viktigt i januari för mitt vardagslivs lyckor 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s