Tänker • Gör

årets första riktiga ljus

Jag bestämde mig för att tacka nej till en shoppingrunda på Avion med mamma, pappa och Fanny. Jag bestämde mig för att istället gå en promenad vid älven.

Det var iskallt och håret blev knastrigt, men ljuset och luften var livsgivande. På hemvägen stannade jag på ICA, som är så nära att vi kan spotta på dess tak om vi siktar från balkongen.

Vi åt bulle och kaka i köket, med svart Mollbergs blandning för att tina upp. Det funkade hjälpligt.

Kylan känns ändå uthärdbar såhär på ”rätt sida” av nyårsafton. Varje år slutar med vinter och varje år börjar med vinter, så det känns som att man får lov att ha två per år. Det här, den vinter vi är i nu, är den bra vintern. Den vinter där varje dag blir lite ljusare, den vinter där man kan åka snowboard och den vinter som mynnar ut i vår.

16 reaktioner till “årets första riktiga ljus”

 1. Låter som en skön promenad.🙂 Det börjar verkligen bli ljusare nu, har timer på en del lampor i fönstren och har fått ändra tiden då de ska tändas. Så skönt 😀
  Idag är det dock snökaos så blir roliga promenader idag 😂

  Gilla

  1. haha, skippa promenaderna i snökaoset tycker jag XD Jag behöver också en paus idag i och med att jag haft hosta hela natten, men vi får se om det ger sig 🙂 tycker jag nyss var förkyld.

   Gilla

 2. Så vackert ni har det! Här är det plusgrader och regn, regn, regn, men visst märks det att vi går mot ljusare tider! Skönt att vattenförråden fylls på här i vårt uttorkade hörn, så jag klagar inte. Maken längtar dock svårt efter snö och funderar på hur han ska kunna få till några snödagar.

  Gilla

  1. Jag tycker att det jobbigaste med regn är att jag blir så blind, det är såååå otäckt att köra. Man håller på att klippa var och varannan fotgängare, hehehe!

   Gilla

 3. Vad härligt att du tog en promenad istället för att åka iväg och shoppa. Dagsljus behöver man verkligen. Kramis ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s