Tänker • Gör

julafton 2022

Som jag misstänkte klarade jag inte julafton med familjen i år. Det gör inget. Jag minns julafton 2021 med värme istället och får börja om idag. Men innan livet återvänder till oss så smått ska jag lämna en braindump på hur julafton faktiskt blev för oss i Müllerska huset.

Först kom pappa förbi med mat och julklappar. Det var dimma över älven. Efter en trafikolycka kör tomtefar en ny bil, men gladskiten jag köpte till honom i julklapp från ICA Maxi för en herrans massa år sedan följer med. Vi klädde oss i jultröjorna svärmor Britten har stickat. Sedan sov jag.

Till julkonserten blev det te och julmust. Till julbord blev det en pyttipanna av prinskorv, köttbullar och potatis, baconlindade dadlar till Erik, coleslaw, rökt renhjärta och lite julskinka. Till julklapp blev det en ny vigselring som bara ska läggas ut lite efter vintern.

Idag har vi en ny dag. Och den känns mycket bättre. I morgon kanske ännu bättre! Vad spelar det för roll om 100 år. Eller nej, vad spelar det för roll om ett år?

8 reaktioner till “julafton 2022”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s