Tänker • Gör

det lider emot jul, men jag lider inte

Jag trivs verkligen jättebra på mitt jobb. Det är oftast roligt att jobba, mina kollegor är väldigt snälla, arbetsuppgifterna är vanligtvis den perfekta balansen mellan utmanande och skäliga. Men med det sagt: jag längtar så otroligt mycket till på torsdag då vi ska skicka alla på jullov. Jag ska unna mig minst en vecka av 100% ledigt då jag bara fyller livet med manna.

Sedan sist har jag inte samlat på mig så mycket ny visdom. Inte nog för att göra riktiga, viktiga blogginlägg. Vardag har varit. Dagar har kommit och gått.

Ibland åker Erik till simhallen tidigt om morgnarna. Jag tänder ljus och ljusslingor i lägenheten innan jag åker. Det är så nära mellan hemma och jobb att jag kan sitta i lugn och ro. Lägga pussel. Se julkalendern. Titta till en blivande amaryllis. Ta bilder på mig själv i spegeln som om jag tror att jag är nåt.

Till middag har vi lagat goda måltider: spagetti med tomatsås, surdegsbröd med kycklingburgare och potatiskroketter, pasta med halloumi och soltorkade tomater, ett fat med mozzarella, tomat och serrano att dela på. Makaronipudding med purjolök och bacon, varma bake-off-baguetter med grönsaker.

Nu har vi en söndag med städ, lite jobb och mycket vila. Det känns extra bra att gå ut ur helgen och in i en arbetsvecka i vetskap att det är en kortvecka. Som skrivet i inledningen: inte för att jag vantrivs utan för att jag är så trött. Jag är så trött.

20 reaktioner till “det lider emot jul, men jag lider inte”

 1. Vad härligt att du trivs så bra på jobbet och bor nära. Då hinner man verkligen med andra saker på fritiden. Vilken fin header du har gjort. Kramis ❤

  Gilla

  1. Haha, ja, hinner gör man, men jag är en bekväm och lat och feg liten en. Men nu, jag gör mig redo ska du veta! År 2022 var mitt revanschår. Nu ska jag landa i allt som jag tycker om. Och jag längtar efter saker jag tycker om.

   Gilla

 2. Duuuu, +1 på att känna sig så.jäkla.TRÖTT. känns som att man bara harvar på utan att få något gjort. gillar ditt flow i hur du skriver förresten, även om kontentan av ditt inlägg må vara högst vardagligt är det fortfarande underhållande! 😁

  Gilla

 3. WOW, så mycket gott ni har ätit, det låter supersmarrigt alltihop! Önskar att jag hade sån inspiration till middagar, haha. Skönt med kortvecka och lite vila runt hörnet! ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s