Tänker • Gör

florsockersnö

Jag fryser! Oj, oj, oj, så jag fryser.

Det är som att jag varje år glömmer hur man klär sig. Jag är verkligen usel på att klä mig efter väder och bär på fullaste allvar exakt samma kläder året runt, bara med eller utan leggings under. Samma skor. Tack och lov föredrar jag att frysa. När jag får ångest i butiker (jag har ju som bekant agorafobi och butiker är piss och skit för mig ännu) brukar jag stoppa in huvudet i någon av butikens frysar. Heh.

Idag har jag och Erik varit ute på vift i Umeås fluffiga, minusgradiga florsockersnö. Jag visste ju redan när jag tidsinställde förra inlägget att det skulle komma – och det gjorde det. Med besked. Det ska snöa i två dagar till, och sedan lite respit.

Vi har hämtat ut paket, upptäckt igen hur nära allting är till vårt nya hem, handlat och, som synes ovan, försökt ta något slags outfitbild. Men det blåser och är hår och snöflingor överallt. Ljuset åts upp av tiden.

Om det ändå ska vara december och det ändå ska åtminstone ett tag till bli mörkare och mörkare för varje dag så välkomnar jag detta. Med öppna armar.

Hej mitt vinterland.

14 reaktioner till “florsockersnö”

 1. Jag är också kass på att klä mig efter väder. Jag drar på mig ett par leggings, går ut i minusgraderna och gnäller över att låren blir iskalla.

  Gilla

 2. Här har vi också fått snö nu och älskar det, hihi! Det lyser upp så mycket! Jättefina bilder på dig också! ❤ Sv: Nejmen åhhh, haha, vad gullig du är! Tack fina du, så glad jag blev! Haha, jag vet inte, det kanske är en kombination av frisyr och lycka! Måste säga att den här veckan varit en av de bättre det här året så det kanske är vad som lyser igenom. ^^

  Gilla

  1. visst är det så, innan snön höll jag på att köra på varenda människa utan reflex, för det är bara svart överallt. Men nu med snön, ja det lyser verkligen upp och känns mycket mycket tryggare!

   Gilla

 3. Det ser ju ändå helt underbart ut! Vi har fått både kyla och snö under vår långhelg i Stockholm. Lite yrsnö i kön in till kyrkan och lussemorgon gjorde att det kändes PRECIS rätt! Vad härligt att ni kan uppskatta och glädjas er så åt ert nya hem. Underbart!

  Gilla

 4. Vilket långt hår du har fått!
  Jodå, det blev äntligen vinter och denna vecka blev det kallt också. Lite för kallt. Jag gillar inte att frysa… men jag har med åren lärt mig att klä mig😂, utom när jag bara ska ta bilen. När det är -25 borde jag ha täckbyxor jämt, oavsett hur lite länge jag ska va ute…

  Gilla

  1. haha idag tog jag inte täckbyxor, men sådana där ”mittemellan” med dragkedja hela vägen längs sidorna. Även om jag bara skulle till bilen. Det kändes nice faktiskt, för jag har inte carport eller garage, så det är mycket snö som ska viftas av och annars hamnar i skorna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s