Tänker • Gör

vi tänder ett ljus i advent

det värmer den som frusen är
det sprider ljus i vårt mörker här

Vi valde att inte ta fram så mycket kitsch i år. Jag och Erik har ju bott här i blott en enda vecka, och det känns viktigast att göra hemtrevligt och varmt snarare än att pynta. Däremot är det första advent och det kräver ju något litet i alla fall.

Julkrubban är mormors mors från början och nu är den hos oss. Den är tung och rejäl. Julstjärnan har jag fått av farmor och Gunnar i födelsedagspresent och den är så fin. Favoritkalendern Julens hjältar har också spelats med hög volym och mycket sång. Ljus har brunnit. Dessutom gjorde jag prinskorv som jag stekte med syltlök och serverade med potatis, ärter och klassisk rödkål i går, vilket ju helt klart är julemat. Det är bara jag i familjen som gillar det, så jag passar på att äta det själv eftersom det inte figurerar på julbordet hos oss.

Det känns bra och varmt i mig just nu. Jag har lämnat mina spöken till handlingarna och rivstartar något nytt, något gott, något som läggs på rätt plats och i rätt tid.

16 reaktioner till “vi tänder ett ljus i advent”

 1. Vad skönt att höra att du lägger alla spöken åt sidan, det borde jag också göra lite oftare 🙂 Men de är för mycket spring i min hjärna just nu pga många olika anledningar 🙂 kramis ♥️

  Gilla

 2. Jamen, det låter ju som ni fått det julmysigt ändå. Det behöver inte vara maxat. Vi har tagit fram stjärnorna och ljusstakarna och börjat med gardinerna. Resten tar vi när julgranen kommer upp.
  Hejar för fullt på dig och att känslan av nytt, nystart ska hålla i sig och att du får ha det gott nu ❤️.

  Gilla

  1. NYYYYSTART, håller jag hårt i. Den här är ju också så himla konkret, med en fysiskt ny plats. Och ALLT ALLT ALLT känns bättre! Tyvärr är ju november november var man än bor, och betygen ska snart sättas oavsett vilket av liven man lever, hehe… men ALLT ANNAT ÄR BÄTTRE!!! WIHOOOO

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s