Mat • Dryck

budgetgrejs jag märkte [middag]

Nu har jag påbörjat min budgetbantning. Jag är medveten om att måltiderna nedanför inte är anpassade efter allas plånböcker, eftersom de är anpassade efter MIN frys och mitt skafferi. Mycket fanns redan där liksom, och jag har budgetbantat genom att äta saker jag hittat där och alltså lagt 0 kronor på. Med det sagt: här kommer middagen jag åt förra veckan, och budgettipsen som går att ta som generella tips är understrukna.


Burritos. Istället för en taco- eller fajitakväll, kör en burrito. Det kan banta kostnaden jättemycket om ni, liksom vi, råkar ha grejs i skafferiet. Dryga ut de dyra ingredienserna med ris, svarta bönor, krossade tomater och lök, t.ex. En kycklingfilé räcker gott och väl till två personer.

Korvstroganoff. Vänta in en kampanj och köp korv som ibland dyker upp svinbilligt. Hacka den i mindre bitar och frys in i platta paket. När det är dags: använd mycket billiga krossade tomater med en skvätt balsamvinäger eller vin som man låter koka länge så smakar det som de dyra tomaterna. Sedan bara några skvättar grädde. Broccoli är billigt om man köper fryst – se till att salta, peppra och toppa med lite smör för att lura en att det är färsk broccoli.

Mackor med pommes. Under vecka 39 kostade ett kilo strips 10 kronor på Coop. En jättefranska kostar 40 spänn ungefär (hutlöst!) och gör sig jättebra att frysa och sedan bara plocka fram de skivor man vill använda. Om man klämmer mackan i järn känns det lite som en middagsmacka. Det här var ingen trevlig middag, men nästan gratis!

Torrpasta med baconsås. Passa på när det är erbjudande på bacon. Torkad pasta är otroligt prisvärt – i synnerhet om man slutar koka alldeles för mycket som vi alltid gör hehehe…. Här har jag låtit bacon steka först med lite lök och chili som mamma odlat, sedan hällt på buljong och bara en liten skvätt grädde, tomatpuré och kryddat upp. Jag lät det tjockna med pastavatten. Gröna ärter fick koka med pastan sista minuten och de hade jag redan i frysen.

Quinoa- och sötpotatisbiffar. Det var två paket för 43 kronor = minst fyra portioner. Resten hade jag redan hemma. Jag spexade broccolin med sesamolja, salt och sesamfrön.

Vecka 40 har jag ätit ännu sämre, så jag tog inte ens några bilder på det. Nu är jag så fruktansvärt trött på frysmat. Jag måste få äta lite färska grejer. Annars kommer jag snart gråta. Jag får fortsätta med att hålla ner priserna, men jag kan inte med att äta ENDAST erbjudanden. Två veckor räckte! Jag måste hitta på andra sätt att pressa matkostnaderna… men det här får vara förslag du jour.

2 reaktioner till “budgetgrejs jag märkte [middag]”

  1. Vilka bra tips på budgetmat. Man behöver verkligen det nu för maten har blivit så dyr. Jag gör ofta korvstroganoff till familjen för oftast finns det bra priser på falukorv. Quinoa med sötpotatisbiffar ser ju otroligt gott ut. Perfekt för mig som är vegetarian. Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s