Mat • Dryck

ett skepp kommer lastat med mat

När jag fick covid-19 i oktober 2021 tappade jag all smak ett tag. Det var faktiskt i samma svep jag startade den här bloggen. Tidigare hade jag en blogg med tydligt matfokus, men det var ju ingen idé…

Idag har min smak återvänt, men något är kanske oåterkalleligt förstört? Vissa godisar, särskilt röda och gula, smakar starkt som parfym. Många fläskprodukter smakar ruttet och illa. Vanilj och vitlök smakar nejlikor. Nötkött kan smaka socker. Isbergssallad, kyckling och slanggurka smakar som snabbnudlar. Den mesta frukten + zucchini smakar som övermogna bananer.

Scrollar man igenom den här bloggen har jag ju ätit allt jag nämnt ovanför, men jag är ledsen att berätta: jag har ofta ångrat det.

Måndag: potatis- och purjosoppa + varm macka med champinjonstuvning

Tisdag: Plåtmat med potatis, rödbetor och purjolök + chévrekräm

Onsdag: Pasta med spenatsås, toppat med ruccola och fetaost

Torsdag: fiskgratäng i dillsås med ruccola och citron

Fredag: hamburgare med ost, ruccola, tomater, ketchup och amerikansk dressing

Men sedan blev Erik sjuk (typiskt skolstartsbeteende) och jag tyckte att hamburgaren smakade skit. Sockrig skit. Det vore faktiskt ganska ironiskt om det är covid-19 som gör att jag till slut faktiskt blir vegetarian, vilket är en livsstil jag har flörtat med många gånger under mitt liv.

Kanske är det perfekt.

Terminsstart. ”Nya livet”. Bli vegetarian eller sån’ där vegetarian som äter fisk. Spara massa pengar. Och samvete!

12 reaktioner till “ett skepp kommer lastat med mat”

  1. Ja, det var en riktigt tråkig tid när all smak var borta. Och det har blivit mycket svinn under året tyvärr, eftersom jag inte vetat att saker skulle smaka så illa för mig XD

   Gilla

 1. Jag har också försökt mig på att bli vegetarian, men suget efter kött blir starkt. Den där hamburgaren du åt hade jag inte haft styrka att tacka nej till, trots att du ogillade den. Jag får nöja mig med att det mesta jag äter är vegetariskt.

  Gilla

 2. Trist med smaksinnet, jag fick covid på midsommar i år men har inte märkt skillnad på smak eller lukt. tack och lov! Hoppas du fått en bra start på veckan 🙂

  Gilla

  1. SKÖÖÖÖNT! Mitt är verkligen trist, men jag undrar om jag inte hade covid när Erik hade det på midsommar också, för vissa smakförändringar har bara blivit värre! Usch.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s