Hälsa • Ohälsa, Tänker • Gör

upp-och-ner-och-hit-och-dit

Disclaimer: det här råkade bli ett väldigt spretigt blogginlägg!

Vissa dagar, vanligtvis när det är molnigt och jag antingen har haft en längre tids ledighet (som nu) eller haft (i mina mått) för mycket att göra, tänker jag på stora förändringar. Det är väl min ”läggning”. Jag vill riva upp och göra om ordentligt då och då. Kanske är det därför jag inte har varit på ett och samma jobb längre än två år. Ej heller i en och samma lägenhet längre än tre år. Och inom dessa två och tre år har jag aldrig haft ett och samma intresse, en och samma jobbstil, en och samma klädstil.

Det känns som ett väldigt jagat beteende. För mig gör det inget att det är så, för jag tycker att det är så roligt att göra stora förändringar. Sådana som syns och känns och märks! Det är spännande att röra om lite, när man inte gör det av missnöje.

Mellan omrörandet tänker jag inte alls på förändringar. När jag går tillbaka till jobbet kommer folk fråga vad jag har gjort på semestern och jag är så nöjd över att jag har gjort precis det jag vill och precis det jag brukar, nästan helt utan tankar på flykt och nytt. Det nyaste jag gjort var en mulen dag på stranden då jag bytte lunch.

Jag har nog aldrig sett en så väldokumenterad lunch, för tro det eller ej: detta är inte de enda bilderna jag har. Jag äter varmt rödbetsbröd med fikon och getostskräm. Det var ett stort ögonblick, då jag av konstiga, hämmande och fobiska tankar har haft jättesvårt att äta nya grejer. Inte bara det: se nya filmer, läsa nya böcker, besöka nya platser etc. etc. etc. Och det här rödbetsbrödet var oerhört gott. Så sorglig sak att vara rädd för.

Ursäkta utsvävningen till funderingar om kontrollbeteenden. Jag som började inlägget i raka motsatsen! Jag kommer få återkomma till alltihopa, både till hur det kommer sig att det kliar av lust att göra stora, maffiga förändringar och samtidigt mitt motstånd att förändra minsta lilla vardagsnära grej… för nu ska jag äta och dricka innan det är dags för att skicka Erik på blodgivning.

Anmäl er också och kolla upp om ni är lämpliga blodgivare på geblod.nu!

13 reaktioner till “upp-och-ner-och-hit-och-dit”

 1. Håller med om att det är spännande med större förändringar och vilka härliga bilder från semester lunchen i det mulna vädret. Kramis ❤

  Gilla

 2. Vilka härliga bilder och smörgåsen ser verkligen jättegod ut 🙂 När det gäller inredning är jag också sådär att jag gör förändringar ofta. Tror jag blir uttråkad eller något så det är därför jag vill förändra men annars i mitt liv gillar jag det som det är 🙂

  Gilla

  1. Vad fint att du frågar, tyvärr köpte jag det på Sörmjöle Bryggcafé som nu har stängt för säsongen. Men det innehöll rödbetor och fikon, samt var toppat med vallmofrön. Ljuvligt!

   Tusen tack för den här upplyftande kommentaren om hur jag jobbar med mina saker. Det är en stor del av min vardag och mitt liv och mina tankar, men jag tänker alltid att det är tråkigt att läsa om. Jag är rädd att det ska låta som gnäll. Så tusen tack för påhej!

   Gilla

 3. Jag är precis tvärtom, vill helst inte röra upp, gillar inte maffiga förändringar. Vi har bott i samma hus i tio år och jag har nu varit på samma jobb i två år. Jobbet jag hade innan var jag på i tolv år…..

  Gilla

 4. Jag känner igen mig så mycket i det du skriver. Är också en ganska rastlös själ som gärna gör stora förändringar (en förklaring till varför jag hunnit bo på så många ställen redan kanske)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s