Tänker • Gör

jag gick från ångest till vattengympa

Jag gjorde mig stolt igår.

Vid 10.30-tiden åkte jag till utomhusbadet Umelagun för en dags sol och bad. Redan innan jag gick in började jag att tänka upp min ångest. Katalysatorn var något så urbota dumt som ”en främmande smak i munnen”. Jag kunde inte sluta tänka på den och startade alla andra möjliga tänkbara scenarion i huvudet. Kroppen, som är smart, hakade självklart på. ”Rädd? Ja, men självklart, då måste vi ju börja höja pulsen! Snabbare och hårdare ska hjärtat slå. Och torka ur munnen! Lite illamående ska vi väl också sätta igång, kanske bråka lite med tarmen också”.

Jag skrev till min syrra att jag kanske ger upp och åker hem. Betala inträde, doppa mig en gång och åka hem… ja, det var verkligen nära. Sedan kom hon. Vi tog en plats med tillgång till skugga, klev i badet och sedan klev vi knappt upp. Klockan 12.00-12.30 deltog jag till och med i ett pass vattengympa. Det var skitjobbigt och jag tog i så jag skrek och stånkade värre än gubbarna på gymmet. Å de ä int’ å säga lite! Sedan var ångesten borta. Jag märkte inte när det hände, men någon gång inom den där halvtimmen. Aaaaah, endorfiner.

📷: Fredriklarssonphotography

Som ni kanske har lagt märke till fortsätter jag mina sommardagar i enslighet, eller med lite andra personer än med Erik. Så brukar det bli även när han är frisk, eftersom vi har helt olika återhämtningsaktiviteter, men nu har det inte gått för att han har verkligen varit så sjuk. Äntligen har han visat på friskhetstecken när han åt fast föda, sov några sammanhängande timmar och i alla fall var sugen på en Singha, även om den blev stående på diskbänken.

Idag kommer jag förmodligen besöka mamma och pappa i sommarstugan, ta en ny tur till Nydala eller lagunen, kanske besöka café Crosta och läsa bok på deras uteservering. Det är faktiskt inte så noga vem jag delar vackra dagar med, om någon. Var och en får odla sin kål, alldeles som vanligt.

22 reaktioner till “jag gick från ångest till vattengympa”

 1. Åh vad skönt att det gick över!
  Min systerdotter beskrev det en gång som ”det är skitjobbigt när hjärnan försöker lura kroppen, och man ska hitta sanningen” … jag tycker det är en sån bra beskrvning av ångest, och på en bra dag så försöker jag att tänka att det är bara min hjärna som luras. Men på en sämre dag… ja du vet 🙂

  Gilla

 2. Vad skönt att ångesten gav med sig. 🙂 Träning är bra för psyket säger dom ju . Det ser verkligen jättemysigt ut på det där badet. Vi tänkte flera gånger åka dit när barnen var små men det blev aldrig av för det är ju ganska långt ifrån där vi bor. Ser i alla fall ut som ett paradis både för vuxna och barn 🙂 Kram

  Gilla

 3. Vad härligt att din ångest försvann efter vatten gympan och så skönt att din make börjar bli frisk. Kramis ❤

  Gilla

 4. Heja dig som kämpade mot ångesten och klarade det! Kul med vattengympa, men kan tänka mig att det är svårt 😅
  Låter trevligt att få göra lite saker på sin semester själv. Inte alltid behöver man spendera tid med sin make bara för att båda är lediga! Skönt att höra att han är på återhämtningsvägen 😊

  Gilla

  1. det var tamejfan det jobbigaste ever XD Nä, exakt. Han gillar bågskytte. Jag gillar inte bågskytte. Han gillar att jogga. Jag gillar inte att jogga. Jag gillar att bada. Han gillar inte att bada. Jag gillar att sola. Han gillar inte att sola. Han gillar dataspel. Jag gillar inte dataspel. Liksom, what’s the point att göra saker man INTE gillar bara för att den andra gör det XD

   Gilla

 5. Jag läser om dina sommardagar och ler! Tänker på mitt projekt ”trettio tacksamma dagar” som uppfyller november. Då, när allt vackert från hösten har lagt sig och julförväntan ännu inte dragit igång, då behövs övningen som man så lätt kan utföra under sommaren. Nu finns mängder av saker att vara tacksam för, glädjen ligger nära tillhands och med den välmåendet. Inte ens en trilskande bokstav på tangentbordet kan störa allt det fina.

  Jag har under mitt och makens gifta liv ofta firat semester utan honom. Inte direkt för att vi har olika återhämtningsbehov (fast det har vi också), utan mer för att jag med läraryrket har haft längre somrar och tillgång till familjens härliga sommarställe. Vem vill sitta i en förortsvilla utan närhet till ens en sjö när man kan bo direkt vid badplatsen och samtidigt hänga med fina människor? Valet är lätt.

  Hoppas du får njuta av många fler härliga dagar! Sommaren har bara börjat.

  Gilla

  1. Men så är det verkligen, det har varit en sommar som kommer gå till historien som den bästa i världen tror jag. Nästa sommar bor jag nog inte längre här ute och då kommer livet vara stadsbetonat istället för det här sommarlandskapet. Aja, jag vill ju det, men jag får njuta av den här sommaren jag har :)<3

   Gilla

 6. Riktigt imponerande att du trotsade din ångest. Och jag är så glad för att du fick din välförtjänta belöning i form av att ångesten försvann och att du kunde njuta av dagen.

  Gilla

  1. Men åååååh, tack du snälla människa! Jag är också glad att jag klarade det, såååå glad, det hade varit bortkastad dag om jag lät den vinna och tog det berömda ”ett steg fram men två tillbaks”. Nu känns det som tre kliv fram, minst 🙂

   Gilla

 7. Men heja dig! Jag kan inget om ångest, men det är bara lurendrejerier, så slå hål på den du bara! Härligt med vattengympa – det var längesen!
  Måste man göra allt ihop bara för att man är gifta? Det gör inte vi. Vi har väldigt mycket tid ihop, så klart, men han golfar och fiskar, jag gör annat och träning gör jag mest med Annika. Tror det är bra att odla sina egna intressen.

  Gilla

  1. Jajjamen, det är mitt stora projekt: panga stora hål i!

   Vi lever ihop och har mycket tid ihop rent generellt, men intressen och sånt delar vi sällan. Ibland känns det tråkigt, typ när han inte vill följa till sommarstugan, men jag skulle inte gilla att bli ivägtvingad på grejs titt som tätt, så jag försöker att inte tjata hål i huvudet på honom heller, hehe.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s