Hälsa • Ohälsa

lämna tre biopsier, sova tolv timmar

Jag skriver nu efter att ha sovit i över 12 timmar. 12!

Igår var jag inte så kaxig efter att ha varit på sjukhuset och lämnat cellprover ur min förtjockade sköldkörtel. Min doktor hette Bengt och min undersköterska hette Tatiana. Jag bad dem att köra ”plåstertekniken”: riv av bara! Hellre snabbt än smärtfritt!

De ta biopsier ur tre olika delar av sköldkörteln och det gjorde ont, men framför allt var det väldigt obehagligt. Det går emot ens föreställningsvärld att låta någon sticka en tre gånger med nålar i halsen, och suga ut grejs ur den! Efteråt fick jag ett litet plåster och bakom är tre pyttesmå prickar. Det var definitivt värre i mitt huvud.

Anspänningen lämnade mig slocknad från strax innan 20:00 igår till strax efter 8:00 idag.


När jag utrett sköldkörteln färdigt ska jag ta tag i ”det här nya träningsprogrammet” på ett mer omfattande sätt. Jag har börjat öva på puls och att inte vara rädd, att skratta och delta i lekar och ramsor och danser på jobbet. Alldeles klart är att min psykiska hälsa varit mitt fokus 2022, men tack vare det kan jag nu ta tag i allt det andra. Mer obehindrat.

Exempelvis kan jag mer obehindrat besöka människor. Mer obehindrat äta bland människor. Mer obehindrat äta från ställen jag inte kan utantill. Mer obehindrat åka till sjukhuset. Mer obehindrat delta i skolans brainbreaks. Mer obehindrat göra schemabrytande saker.

I don’t want to wait for our lives to be over
Will it be yes or will it be sorry?

8 reaktioner till “lämna tre biopsier, sova tolv timmar”

 1. Vad skönt att det nu är gjort och att allt gick bra. Du behövde förmodligen sömnen och vad skönt att du snart kan fokusera på obehindrade saker. Kramis ❤

  Gilla

 2. Åh det låter både ont och jobbigt.
  Men ja hellre snabbt som du skriver. Och så bra att ta tag i hälsan den är ju det viktigaste vi har för att må bra.
  Ha en fin kväll kram

  Gilla

 3. Jag är så imponerad över framstegen du gör! Jag förstår att det ligger mycket arbete bakom som inte syns för oss, men resultatet märks väl i bloggen!

  Gilla

  1. Gör det verkligen det, vad glad jag är! För jag gör verkligen mina moduler dagligen eller så gott som dagligen, och jag börjar se fram emot dagar och inte bara känna oro. Jag är så tacksam! Jag är också glad att det märks, för det märks verkligen för mig ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s