Tänker • Gör

pussel, pyssel och pussar

Jag är tacksam över att få jobba så lite. 70%. Att Erik tar den ekonomiska smällen. Det innebär att jag har lediga tisdagar. Jag begriper inte hur folk som jobbar heltid lyckas med livspusslet, särskilt om de har barn, men även utan. När ska de någonsin kunna gå till tandläkaren eller däckskifte eller blodprover? Mina tisdagar är FULLA med sådana saker… är folks bilar alltid hela? Är folk alltid hela?

Förra veckan hade jag blodprover och tvättid. Igår hade jag däckskifte och besiktning av bilen. Nästa vecka har jag tandläkartid. Veckan efter det har jag läkartid. Hur gör folk? När gör folk? Har människor jobb som går att avvika från någon timme här och där? Jag förstår inte varför alla klarar allting, men inte jag.

Jag och mamma tog en enkel lunch ihop efter besiktningen. Ni vet sådana svettiga mackor som ligger inplastade i kafeterior? Till och med sådana kan bli riktigt trevliga tillsammans med någon man älskar. Vi bläddrade i vackra böcker, fantiserade om sommar, drack kaffe och löste korsord. Pappa hann komma hem från jobbet och han visade teckningar jag gjort när jag var liten. Mamma hade hängt virkade gardiner i köket.

Om jag får egna barn ska jag älska dem sönder och samman. Till dess är jag ändå glad att jag, trots att jag är över 30 år, får komma hem till mina föräldrar och gnussa in mig i deras famnar som om jag själv ännu var ett litet barn. Det behöver man ibland. Igår behövde jag det inte, direkt. Men jag passade på!

7 reaktioner till “pussel, pyssel och pussar”

 1. Vad fint att du har den relationen till dina föräldrar. Det har jag också även om de är en bit över 70 och jag är en bit över 30. Men man är ju alltid sina föräldrars barn.
  Jag förstår inte heller hur folk får livet att gå ihop. Jag är helt sjukskriven och har ändå ibland svårt att få alla tider att gå ihop sig. Men då har jag i perioder ganska mycket sjukvårdsgrejer som tar tid och energi.

  Gilla

 2. Så himla härligt att du kan ha en ledig dag, och att du njuter av den så! Jag fattar inte heller hur man jobbar heltid, trots att jag gör det. Det är alldeles orimligt med 40 timmar i veckan. Å andra sidan får jag göra just sådana där saker som blodprover på arbetstid. Problem med bilen tycks vi alltid ha gott om, den biten har jag lagt över på sambon att åtgärda… 😀

  Gilla

 3. Livet är ett ständigt pusslande! Innan barn kände jag samma. Med barn har jag ännu mindre tid. Så det är väl tiden som är liten oavsett. Eller så är det viljan att vilja hinna med andra saker utöver sina måsten. Föräldrar är ju himla bra alltså. Oavsett hur gammal eller ung man är.

  Gilla

 4. Jag jobbar 80% och får precis ihop allt… Just den biten blev ju inte bättre av att separera, nu måste jag ju sköta hemmet helt själv. 😛

  Jag har inte glömt att jag ska skicka en sak till dig, bara så du vet… Måste bara få eh tid att gå till affären o lämna in paketet. xD

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s