Mat • Dryck, Tänker • Gör

en röd dag på en ljusgrön dag

En vecka avslutad. En ny vecka påbörjad. En ny månad påbörjad! Känslans gudaflamma väcktes vid din ljusning.

Sköna maj, välkommen, våra lekars vän.

Igår satt jag och Erik i farmors mjuka soffa och sjöng in våren tillsammans med henne, Lunds studentsångare och hennes käre vän Gunnar. Vi var bjudna på söndagsmiddag, post-påskmiddag, valborgsmiddag… vilket epitet minns jag inte, men det är egentligen inte viktigt. Det var en middag i vårens färger, figurer, datum och känslor.

Vi blev bortskämda med riesling och smörstekt skagentoast, Coca-Cola-marinerad fläskkarré med gräddig skysås, mandelpotatis, kokta ärtor, lingon och alkoholfri staropramen, gino med risglass och stark, slät kopp kaffe. Jag hann också förbi hos min storasyster för att hämta påskgodis med mitt och Eriks namn på. Jag mådde så varmt och gott i både kropp och skäl.

Tänk så mycket som har förändrats… och som fortfarande förändras. För det är nog när det är nog, och när sköna maj träder in… ja, då måste ju livet med all dess outtröttliga skönhet också träda in!

12 reaktioner till “en röd dag på en ljusgrön dag”

 1. Åh vad mycket gott ni åt under påsken och så gulligt av din syster som hade köpt påskgodis till er. Kramis ❤

  Gilla

 2. Så supermysigt!!! Jättefina bilder och underbart med god mat och dryck med sina nära och kära! Lite allsång i soffan kan nog också vara en riktig stämningshöjare! Stor kram 💖

  Gilla

  1. Det var jättefint! Det är första gången på nästan tre år jag klarat av att äta själv hos folk utan att vara hysterisk på insidan. Och jag är så glad, jag har gjort allting själv!! Stor kram ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s