Listor • Svep

vecka 17 | sist och minst

Veckans lista är lite halvt saxad och lite halvt skapad, eftersom de här ”veckans lista” cirkulerar lite var stans. Men jag tänker sluta med det! Det här blir kanske sista veckolistan, jag återgår till varianten att lista veckans + och veckans – endast och så… ja, jag utvecklar det i punkt två lite. Jag har liksom tröttnat på mig själv.

VECKANS BÄSTA: Kanske att jag tvättade bilen i en autotvätt till slut! Åh, hon blev så vacker och dessutom var det inte läskigt alls, så nu vill jag göra det igen. Jag säger då det: ”tänk om” är till för att dräpa en.

VECKANS SÄMSTA: Eftersom jag aldrig vänjer mig vid att börja fota livet så blir det att jag skriver mindre än jag känner för här på bloggen. Bildfria inlägg, ni vet… det blir som en spärr i mig. Men att vara en bloggare som fyller nätet med listor och sammanfattningar… det har aldrig riktigt varit poängen (utom att jag har ett tidsinställt inlägg till i morgon som ju också är i listform)! Från och med nu ska jag försöka att skapa ”riktiga” inlägg till semestern, för att känna efter vilket format jag egentligen trivs med. iVenga!

VECKANS KALENDER: Jag dekorerar och gör så himla, himla vackert i min kalender och jag tänker alltid att det vore kul att lägga upp bilder på den och gå igenom mina bullets etc. men eftersom jag är lärare står det alltid minst ett hemligt telefonnummer eller betyg eller liknande, så den här månaden testar jag att separera jobbkalender från privatkalender. Och den är så fin!

VECKANS MYSIGA: Kanske solljusrummet. Det är alltid avslappnande.

VECKANS VILL-HA: Mest vill jag ha sommar så att jag kan ha mina fina sommarkläder. Och på tal om det vill jag också ha nya sommarkläder. Jag har lagt den halvårliga beställningen (jag bulkköper kläder två gånger per år) och inväntar nu massor av klänningar och kjolar och sandaler inför säsongsskiftet.

VECKANS MAT: Vilken fruktansvärt dålig matvecka jag har haft, ni kan inte ens ana. Men i fredags lagade och åt jag en riktigt god färskpotatissallad. Det är smak av sommar!

VECKANS INSIKT: Startsträckan för mig är längre än jag önskar att den skulle vara. Det här med nya livet och att fylla mitt bindestreck och att maxa? Jag vidhåller det, men jag måste också inse att jag inte orkar eller klarar allt på en gång. Det kanske behövs några fler veckor, kanske till och med lite läkemedel och några ytterligare månaders KBT för att kunna klara det. Startsträckan är också en del av resan! ♡

OCH NÄSTA VECKA? Jag ska få saker gjorda: besikta bilen, däckskifta, föra in de nationella proven. Jag ska också göra saker som jag egentligen njuter av: träna, gå på massage och laga ren vegetarisk mat. Sedan ska jag göra saker som jag behöver: vila, vara snäll med mig själv, andas frisk luft.

12 reaktioner till “vecka 17 | sist och minst”

 1. Praktiskt med listor att fylla i om man inte riktigt vet vad man ska blogga om. Håller med om att det känns trist att lägga upp inlägg utan bilder. Ska bli spännande att se vart du tar bloggen och dina inlägg. 🙂

  Gilla

  1. Ja, fast nu kör jag bildlöst om det behövs, för det blir annars att jag aldrig lägger upp något. Massa inlägg som ligger och väntar för att jag glömt fota… det är slöseri med ord ❤

   Gilla

 2. Jag orkar inte heller fylla livet med det jag vill. Tänk att orka ta promenader i naturen varje dag… Men kanske gläds man lite extra åt det som faktiskt blir av istället.

  Gilla

  1. Jag håller med, tänk att orka! Men därför tycker jag att det känns som en så himla fin och bra insikt att få: att startsträckan är längre än jag vill, men den ÄR längre och nu vet jag det och får glädas åt vad som blir 😀

   Gilla

 3. Min startmotor verkar fått haveri för det där med startsträcka är löjligt nu. Motorn går inte ens igång vissa dagar när jag försöker och sedan när den väl går igång så är det som att den fastnar i 1:ans läge och liksom bara varvar istället för att åka upp till 2:an. Det är ett skit när orken inte finns hur man än försöker! Det positiva dock är att det faktiskt känns som att det sakta men säkert börjar att vända för mig! Tror att det till stor del beror på samtalen med arbetsterapeuten som har guidat mig runt mina vardagsrutiner och hur och när de utförs.
  Jag kan tycka att listor är roliga att läsa till en viss gräns, men när man upptäcker att samma lista har publicerats hos en massa bloggare med nästan samma svar och även utan bilder så vet man knappt vad man ska kommentera.. Du har alltid haft så fina bilder så jag ser fram emot att du hittar energin att fotografera och ha massor av fina bilder till texten i inläggen. Hoppas du får en fin tisdag! Här har vi 7 grader med strålande solsken – älskar solen!!!! Kramar 💖

  Gilla

  1. Kan knappt fatta hur du orkar, jag tycker att mitt tillstånd är nog illa XD Startsträckan är lång av lite mer normala tillstånd, du vet… det är ångestsjukdom och hårt belastad på jobbet och såklart att min hälsa är ärligt talat sisådär, hehe… Men jag har en strålande sol och jag håller med: jag älskar solen!!! många kramar ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s