Tänker • Gör

giv akt – nu händer det

Det är så fint att de snart sopar våra vägar, som nu är täckta med tjocka lager-på-lager-på-lager-på-lager av grus och småsten. Min bil, som brukar vara guldfärgad, är nu silver av allt damm. Det är så fint att de snart sopar våra vägar. Behovet av det är så fint. I ett kvartal har vi behövt att de ska sanda. Nu behöver vi att sanden tas bort.

Det är så bra att allting vänder och blir så glatt både i och utanpå, där det ett tag har varit så himla grått. Vi människor blir mer och mer solkyssta. Jag personligen kommer varje dag ett steg närmare att komma längst fram i vårdkön (och nu har jag kanske lyckats armbåga mig in lite-lite-lite tidigare än tänkt).

Det är så skönt att björkarna snart kommer att börja ljusna, för Umeå är strösslat med björkar och de ser så dystra och betryckta ut. Okej, snart är kanske en överdrift… men åtminstone under månaden maj. Då spricker knopparna till ett härligt inferno av grönt (och pollen, sorry allihopa…) och glädjerikt.

26 reaktioner till “giv akt – nu händer det”

 1. Här håller kommunen på för fullt med att sopa bort allt grus från vägarna och det blir så fint igen! Det är ett bra vårtecken att gruset försvinner 😁 Här har pollensäsongen dragit igång för fullt och just björkpollen ligger på en hög nivå. Älskar när björkarna får musöron och det blir dags att beskära rosorna. Ska bli mysigt med valborg till helgen trots att jag egentligen inte har samma känsla för den sedan min pappa dog natten mellan valborg och första maj för arton år sedan i år. Vad är det som har hänt med din sköldkörtel? Jag fick hypotyreos efter att jag hade fått mitt tredje barn – hormonutlöst vad jag förstod… Halva min sköldkörtel började växa och det blev en stor knöl på halsen. Efter mycket om och men så blev jag opererad och halva sköldkörteln togs bort och sedan dess (1999) har jag ätit Levaxin och det har fungerat helt utan problem. Hoppas du får någon klarhet med din sköldkörtel! Min pollenallergi var tydligen också hormonutlöst… fick den efter att jag hade fått mitt andra barn… Ett skit rent ut sagt vad hormonerna kan ställa till det! Stor kram fina du och ha en toppenkväll 💖

  Gilla

  1. Ja verkligen ett vårtecken! Som jag längtar tills den kommer hit upp också 🙂 Men jag ska i alla fall få sommardäck nästa vecka, det känns bra. Ang. min sköldkörtel är det på G att utredas för fullt, men kanske är det bara struma och alltså inte så farligt. Min är också förstorad på ena halvan och knölen syns tydligt, men jag vet inte varför… ingen vet riktigt varför än, men jag har fått lämna blodprov och ska in till doktorn på ultraljud och sånt snart. Håller tummarna för… jag vet inte! Antingen att det inte är något ELLER att det är något som är behandlingsbart. För jag tänker mig att OM det är någon underproduktion så kanske det förklarar en hel massa andra grejer jag har som är på tok, jag har hudproblem och ångestproblem och magproblem etc etc etc,

   Gilla

   1. Underfunktion i sköldkörteln kan ställa till det en hel del. Förutom att jag fick en stor knöl på halsen så tappade jag glädjen i att göra saker. Jag blev obehagligt neutral mentalt. Nästan okänslig som att inget spelade någon roll och det var ju en väldigt konstig känsla när jag innan var en lycklig trebarnsmamma med massor av energi att hitta på en massa bus. Jag blev kroniskt trött och hade säkert kunnat stå och sova mitt ute bland folk utan problem och så frös jag ruskigt mycket hela tiden. Dessutom fick jag ångestsymptom och var rädd för att bli deprimerad. Jag fick både röntga halsen och svälja någon vit sörja för att de skulle se om knölen tryckte mot stupen på något sätt och så fick jag åka till US i Linköping och göra en scintigrafi av sköldkörteln. Lite läskigt för en sköterska med skyddskläder gav mig en mugg med ett piller i som jag skulle svälja innan undersökningen och den fick jag information om var radioaktiv. Det var tydligen för att de skulle kunna se aktiviteterna inne i sköldkörteln. Tack vare alla undersökningar konstaterade de knölstruma och jag opererade bort halva sköldkörteln och fick Levaxin och det gjorde att jag fick tillbaka livet så att säga. Hoppas du får klarhet snart i vad det är med din sköldkörtel! Kram

    Gilla

   2. Ja, vilken resa… vi får se om de upptäcker något jox med min. Nu är jag i alla fall igång med utredningen! Om jag får göra alla undersökningar återstår att se, de kanske kan nöja sig tidigare om min inte är lika förstorad. Men förstorad är den åtminstone, så NÅGOT håller den då på med XD

    Gilla

 2. Ja, det är så härligt när de sopar undan allt grus! Verkligen ett vårtecken!
  Åh, du står också i en lång vårdkö? Så jobbigt att man ska behöva vänta. Allt pollen kan jag gärna vara utan men annars gillar jag våren och att det blir grönt igen. 🙂

  Gilla

 3. Här börjar man redan se knoppar i träden. Och alltmer att gräset blir grönare och ljuset stannar kvar längre och längre för varje dag. Kramis!

  Gilla

 4. Jag väntar också på att dom ska komma och sopa gatorna. Tycker det är sent i år men jag har kanske fel. Ja Umeå är ju björkarnas stad. Det har något att göra med branden som var för länge sedan har jag för mig 🙂 Ha en fin torsdag kram

  Gilla

  1. Här uppe är det alltid såhär sent. Och ja, de planterade björkarna i alléer över hela stan efter branden, så att om det inträffade igen skulle björkarna vara hindrande 🙂 Och de är så vackra tycker jag.

   Gilla

 5. Men o ja, det ligger verkligen i luften att allt ska slå ut och att det ska bli vår på riktigt. När den här köldknäppen släpper då kommer det bara att smälla till. Sen är det ju så skönt när vägarna är sopade.

  Gilla

  1. Nu idag har det varit ganska varmt, och jag är glad att solen har varit framme hela veckan även om det varit iiiiiskallt! Ljuset, solen, fågelljuden! MMMMM!!!

   Gilla

 6. Där björkarna susar var mina föräldrars bröllopssång. Min enda resa till Umeå (så här långt) var i maj och björkarna levererade på så många sätt. Vill tillbaka och forska mer om mina rötter.

  Gilla

  1. Det är något verkligen speciellt med björkarnas liv… jag bryr mig mycket mindre om andra knoppar. Jag älskar den typ av grönska som björkarna ger…!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s