Listor • Svep

vecka 14 | en veckolista

Som jag skrev igår tog det ett bra tag att komma ut ur dimman. Det har varit hög arbetsbelastning i en period, en hemsk förlust, PMS, min man har varit hemma väldigt lite och på det en helt vanlig säsongsdepression. Nu är det där kemiska på G att rätta till sig, jag känner det alldeles tydligt, men det har varit väldigt liksom långsamt och lite sådär urblekt i veckan. Därför gör jag veckosammanfattning som en lista den här gången.

Veckans höjdpunkter:
Min man Erik har efter många om och men fått beskedet att han kan förlänga sitt kontrakt på Dragonskolan. Jag är glad, för sedan han började där är han som en ny människa! Vi öppnade en flaska champagne för att fira. Förutom det fyllde min pappa år i fredags och idag var vi och firade honom med brieost, presenter, kladdkaka och sång. Min syrra hade rensat garderoben och jag fick en hel IKEA-kasse full att klä mig i framgent!

Veckans uteliv:
Det här har varit en inomhusvecka (tråkigt), men jag har kvar punkten på listan för att påminna mig själv om att jag ju mår bra av att vara ute. I och med snöstormen var jag mest ute när jag skulle skotta fram bilen när jag skulle hem från jobbet och skotta fram parkeringen när jag väl anlände på Tomtebo. Aprilväder, man är ju inte förvånad.

Veckans söta favoriter:
Jag har bakat en citron- och vallmosockerkaka! Den var den godaste. Sedan när den svalnat råkade jag glömma slå in den, så jag fick slänga mer än halva 😦

(här fanns tidigare ett YouTube-klipp, men jag råkade använda musik med © så den togs bort)

Veckans smakligaste middag:
Det här är lite otäckt att erkänna, men det godaste var nog en pizza jag åt av i onsdags. Let me tell you: det var en pizza med chilislantar, soltorkade tomater, kronärtskocka och ananas och kom i formen av en familjepizza när vi jobbade kväll på skolan i onsdags. ”Slemmigt, men mättande!”.

Veckans välbehövliga:
Jag har jobbat så otroligt mycket den här veckan! Jag är trött, men det var nödvändigt. Det är för att jag förhoppningsvis ska kunna få gå på påsklov (vi lärare har ju sådana om vi hinner!) utan att behöva arbeta en enda dag under det.

Veckans överraskning:
Jag har överraskat mig själv jättemycket med hur mycket jag har klarat av, som jag tidigare aldrig hade klarat. Exempelvis personalfika. Äta pizza från en restaurang jag aldrig testat tillsammans med åtminstone delvis människor jag aldrig träffat. Gått på en för mig läskig toalett. Promenerat runt på inte en, inte två utan tre butiker på köpcentret Avion. Ätit lunch och fika hos mamma och pappa.

Mål för nästa vecka:
Ta mig tid och utrymme att fångas av min familj och fånga min familj om de behöver, särskilt på torsdag när det är begravning för min farbror. Att ta påsklov och då djupandas och återhämta mig. Vara utomhus mycket om vädret vänder. Att fira påsk på något sätt, kanske med ett gott buffébord. Köpa något roligt?

Hoppas att er vecka var fin och att ni gjort något kul! Puss!

20 reaktioner till “vecka 14 | en veckolista”

 1. Pizza är väl det bästa som finns? Det behövs inga omsvep för att konstatera.. ^^
  Hoppas påsken blir precis som du önskar. Tid för återhämtning, ljus och fågelkvitter ❤

  Gilla

  1. Alltså jag är faktiskt benägen att hålla med… pizza är svårslaget! Av sådana platta ”fulpizzor” tar jag alltid vegetariska av olika slag och aldrig samma två gånger, men ändå är det alltid så himla slajmigt gott!!!

   Gilla

 2. Typiskt när man behöver slänga en god hembakad kaka. Jag brukar ha som regel att jag stoppar i frysen på en gång, så slipper jag oroa mig för att de blir torra alternativt glöms bort. Annorlunda om jag ska bjuda på kalas eller liknande förstås 😊

  Gilla

 3. Här har den föregående veckan också varit en ”inomhusvecka” tyvärr. Får hoppas att denna veckan blir mer utomhus för både dig och mig!

  Gilla

 4. Detta inlägg belyser så många saker som jag tycker är viktigt. Första är att fira allt som går att fira, smått som stort. Andra är att ta det lugnt om det behövs. Och tredje är att naturen är så viktig för välmåendet. Kom även på en fjärde nu när jag skrev och det är att livet börjar utanför ens comfort zone. Jag har varit ensam i Amsterdam en vecka. Jag var sjukt nervös för att resa ensam innan jag åkte. Men jag har klarat det (galant) och vuxit sjukt mycket som människa!
  Beklagar er förlust! ❤️
  Kramar och tack för din blogg!

  Gilla

  1. WOW, vad du är cool som har varit i Amsterdam ensam! Jag tror som du att det är viktigt och nyttigt att kliva utanför sin comfort zone, och äventyr är roligt och modigt och spännande. BRA JOBBAT! <33 Och tusen tack för omtanken och de snälla orden. Många kramar!

   Gilla

 5. Du är så klok som fokuserar på att ta hand om dig själv och din familj. Så din vecka verkar ha varit okej❤️. Grattis till Erik! Kul att vara där man trivs. Och man ska fira alla födelsedagar – grattis till pappsen.
  Önskar dig och de dina en skön påskhelg!

  Gilla

  1. Tack så mycket för dessa ord! Jag är så glad att vi båda är på arbetsplatser där vi trivs, vi brukar aldrig lyckas liksom matcha varandra med sånt annars. Jag trivs så himla bra på Hannaskolan och Erik trivs så bra på Dragonskolan och allt är bara… gött!

   Gilla

 6. Tack för att du delar med dig. Hälsa grattis till Erik för hans nya jobb! Kakan ser så god ut, synd att den inte hann förvaras innan den blev för torr. Heja dig som under veckan har tagit dig an många personliga utmaningar – du är modig.
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s