Mat • Dryck

jag tänker på mat

Just idag, för att det är den där ljuva tiden innan min PMS gör illa mig (mer än brösten dådå…), kan jag inte sluta tänka på mat. Olika slags mattankar, men bara mattankar. Vad ska vi äta till frukost? Vad ska jag handla på måndag? Tänk att jag gillar vissa saker som är så fancy och vissa grejer som är så trash? Undra vad jag egentligen är allergisk mot? Kan allergier växa bort?

Mat, mat, mat, mat, mat, mat, mera mat i magen. Halleluja!

Jag har väl några stycken som läser min blogg regelbundet och av sig själv. Det fåtal som gör det har absolut märkt att hela matgrejen svajar när mitt liv svajar. Värsta tiden i livet var ganska exakt fem år sedan (räknar jag rätt…) i april 2017. Jag small in i den berömda väggen och i 180 dagar åt jag typ bara sushi. Dag ut och dag in. Sushi och dödslängtan, i princip!

Det känns så fruktansvärt främmande nu, för nu när har mått dåligt så gör jag banne mig inte annat än att elda på min livslust och liksom förtröstan och tillförsikt. Lite ”aaah, shit, tänk vad gööööött det ska bli när jag är on-top-of-the-world-‘ey och med kontrasten mot hur jag känner mig nu kommer livet kännas ännu bättre än det egentligen är!”. Jag får min säsongsdepression på våren, men jag tror att den tänker gå över nu. Så nu, äntligen, vill jag laga mat igen.

Jag tänker på fetaost och olivolja och honung och surdegsbaguette. Jag tänker på rucolablad med röda chilislantar och citron. Jag tänker på sådan platt fulpizza som äts ur kartongen och klipps med sax. Jag tänker på marinerade kronärtskockor. Jag tänker på haricot verts med flingsalt. Jag tänker på havsgräftor med gremolata. Jag tänker på en sallad med rödbeta, nektarin och chèvre. Jag tänker på färska räkor och aioli. Jag tänker på medelhavet. Jag tänker på Nicole Richies klädstil.

Dramaturgin i det här inlägget: fullständig villervalla.

You’re welcome!

16 reaktioner till “jag tänker på mat”

 1. Du, jag ÄLSKAR dina mat inlägg så mycket ♥ Och vad tråkigt att läsa att du gick in i väggen 😦 Stor kram skickar jag till dig. Ps. Mat är det bästa som finns!

  Gilla

  1. Det var flera flera år sedan. Arbetsplatsen var inte så bra på att fasa in nya medarbetare, men jag var också väldigt ung och omogen och klarade nog inte ännu av ett så svårt och otroligt krävande yrke. Inte för att jag nu skyller på mig själv bara heller, men jag är i alla fall mogen och gammal nu så jag kan liksom… vakta på vissa… varningstecken eller vad man ska säga 🙂 Tack för din kommentar om mina matinlägg också 😀

   Gilla

 2. Jamen, då blev jag ju hungrig då! Har inte ätit frukost än. Bara druckit cola. (bra start på dagen…)
  Kul att du vill laga mat igen. Jag blev sugen på sallad av dina bilder. Tur det är söndag då och matlagningsdag 🙂

  Gilla

  1. Sallad är KING! Jag har matlagningsdagar på tisdagar, torsdagar, fredagar och lördagar. Jag gör inte storkok direkt, men jag tycker ändå att det bara är roligt att laga mat 😀

   Gilla

 3. Min matlagningslust går också i perioder 😛 Jag hade världens lust att laga mat förra året när jag precis blivit sambo. Nu är jag inte lika pepp på matlagning 😛 Men det kommer nog tillbaka 🙂
  Maten du lägger upp här ser fantastisk god ut 🙂

  Gilla

 4. Mums, aldrig fel att tänka mat. Som gravid är jag också i mattankar ofta. Typ vad ska jag äta, vad vill jag ha till mellis, vad vill jag äta mellan alla måltider, vad är jag sugen för idag, har jag en craving för dagen så blir det oftast det. 😅

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s