Listor • Svep, Mat • Dryck

vecka 10 | genom frukostbilder

Den här veckan har jag varit ledig och jag har sovit. Jag har mått så otroligt illa och sovit, sovit, sovit, sovit. Det här med långvarig stress som sammanfaller med PMS… man blir konstig. Jag har inget att visa eller berätta.

Jag är verkligen tacksam över att ha haft lov, men det blev ett lov fullt med sömn och sömn och mera sömn… påsklovet får vara bättre. Den här gången blev det 1. Vakna. 2. Äta frukost. 3. Somna. Vi får väl fokusera på nummer 2 i det här inlägget, i brist på annat.

Måndag: Brandtskorpor, smör med havssalt, körsbärsmarmelad, kaffe, vispad havremjölk. När jag är i Alperna brukar jag alltid stjäla singelpaketerade Brandtskorpor och någon liten singelservering björnbärsmarmelad från frukostbuffén. De finns alltid. Sedan äter jag det i första gondolliften. Märklig ritual.

Tisdag: röd grapefrukt toppad med brun farin som jag brände av med gasbrännaren var gott, men lite söligt och inte så spännande. Sedan somnade jag.

Onsdag: jordgubbsyoghurt (Yoggi Dröm), naturell kvarg, ett krossat digestivekex och en skvätt lönnsirap varvat i ett glas. På instagram döpte jag den till ”yoghurtparfait”. Det var trevligast i teorin, men söt mat på morgonen… jag vet inte, är det verkligen något? Mat på morgonen överhuvudtaget är inget för mig…

Torsdag: vita, varma minibaguetter med smält smör och smält mellanlagrad prästost slank ner lättare än jag törs erkänna. Det här är min favoritfrukost på helgen, hehehe… jag är hälsan själv! ”Dense”, salt, varmt… bara alldeles perfekt! För PMS-monster och sån’t.

Fredag: vaniljyoghurt från Yoggi Dröm (den enda goda vaniljyoghurten, enligt mig) med frysta bär. Yoggi Dröm har vaniljyoghurt som är liksom ”syrlig”, lite lik stracciatellakvargen från Lindahls, kritvit med vaniljprickar.

Lördagsfrukost: ingen frukost…

Söndagsfrukost: Papaya, ananas, mango, jordgubbar och havredryck. Mixade det till den här härliga, krämiga grejen. Om jag hade en bra blender skulle jag göra detta varje dag tror jag. Nu har jag bara en handmixer och det är lite av ett projekt att mixa fryst frukt då… aja.

Hej och då och tack och hej!

27 reaktioner till “vecka 10 | genom frukostbilder”

 1. Oj vilka härliga frukostar. Jag tyckte inte rätt låt vann. Jag hejade på Anders Bagge. Lyssnade på vinnarmelodin men jag kände inte att den var i min smak. Men det kan ju gå bra i Eurovision.

  Gilla

 2. Hualigen för PMS illamående och jag bara ryser när jag tänker på hur jag kan må då jag har det. jag får feber och halsont ibland med. Jag kan onekligen dock säga att dina frukostar ser mycket goda ut

  Gilla

 3. PMS suger, även en trötthet som tar över vare sig den beror på utmattning, infektion, järnbrist eller sömnbrist (har erfarenhet av alla). Dina frukostbilder är dock inspirerande och jag hoppas att du får börja denna vecka på samma sätt, men att resten av dagarna innehåller mer energi.

  Gilla

 4. Fast ibland behöver man sova och även om du hellre velat göra något mer, är det kanske bättre att du fick vila ut under lovet, än att det blir något värre sedan. Ta hand om dig ❤
  Däremot så blir jag alltid hungrig av dina matinlägg! Även när du "bara" visar Brandtskorpor med marmelad – men jag tror jag måste köpa såna. De har lite barndomsminne över sig. De köptes hem ibland, undra om de var lite dyrare än andra skorpor, så det blev lite mer som lyx. Kommer inte riktigt ihåg.
  Fruktyoghurt är godast som den är, utan några flingor eller så. Tycker inte det passar. Jag är ju lite konstig, för flingor eller andra tillbehör passar ju mest till mjölk eller naturell yoghurt/fil. (smaksatt fil går däremot inte att äta…)
  Baguetter med smör och ost – mums!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s