Tänker • Gör

en helg som kom så lägligt

Jag sitter i vardagsrummet som är så ljust att jag måste kisa lite för att ögonen är så ovana. Det gör att jag ser ständigt lite bekymrad ut, men faktum är att jag just precis nu känner mig ganska tillfreds. Säll.

Då och då drar jag mitt ännu lätt fuktiga hår under näsan och andas in djupt. Det doftar svalka och jag vet att det inte är en doft egentligen men det finns inget annat ord som stämmer. Ett morgonvått hår, nytvättat med fuji green tea och sedan lufttorkat i en marslägenhet på Tomtebo doftar svalka och ingenting. Lite green tea, fine, men mest svalka.

Igår gick mina elever på sportlov. Det betyder att jag också gjorde det. En hel vecka ska jag ge mig själv gåvan att verkligen vila. Det gör ingenting om det enda jag gör idag är att sniffa på svalkan. Det gör ingenting om jag aldrig flyttar mig från just exakt den här dynan i soffan. Ingenting gör någonting.

Det är sportlov, men jag ämnar inte fylla det med sport. Inget Vasalopp för mig, inte. Jag tar ett letargilov istället. På bästa tänkbara vis!

18 reaktioner till “en helg som kom så lägligt”

  1. Åh det är så härligt med sol och vad skönt att du har sportlov. Mina barn hade det förra veckan. Kramis ❤

    Gilla

    1. Det är uuuunderbaaaart! Jag sitter här nu, kollar på när någon på TV lagar mat, dricker kaffe och det är alldeles tomt och tyst och ledigt i lägenheten… mmmm!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s