Listor • Svep

vecka 5 | det har gjort ont

I måndags: jag var på jobbet och hade det bara nice hela dagen. Det var såklart en del att ta igen efter en veckas distansarbete, men också väldigt roligt. På eftermiddagen lagade jag alaska pollock i krämig dijonsås, eftersom Erik var på bågskytteträning. Han är inte ett fan av fisk (tror han i alla fall) så jag passar ofta på när han är borta.

I tisdags: jag påbörjade #fångafebruari med Underbara Clara, vilket är en fotoutmaning där vi lägger upp bilder på ett tema per dag (alla dagar eller några dagar gör man ju som man vill!). ”Nä nu får det vara nog! Så här tråkigt kan vi inte ha det! Stålgrå himmel, bleka ansikten och isande kalla vindar. Nu måste vi piffa till denna anrättning kallad februari”, skrev Clara och jag kände bara att JA. Så jag piffade februari lite i veckan. Det var kul.

I tisdags fick jag även ganska hemska ryggsmärtor, så jag har resten av veckan rullat på foam roller, gjort specifika yogapass och druckit treo. Det är inget fel på mig, jag bara sover i soffan och är gammal och hormonell. Men jag tände ljus och rullade och hade mysets mys mitt i allt.

I onsdags hade vi studiedag från lunch-ish. Det är viktigt, men inte särskilt kul att dokumentera. Erik blev sjuk, så jag fick sova ännu mer i soffan så han kunde hosta ifred. Obs! Inte covid.

I torsdags var jag på jobbet och hade lektioner igen och det var roligt. Det roligaste var nog inte jobbrelaterat ändå, utan att jag gick till IKSU spa. Jag mysroddade en kilometer, låg i ett bås på bassängbalkongen och höll på att somna, samt glassade i solrummet med inställningen Miami i 30 minuter. Mmmm!

I fredags kom en snösmocka. Det gick utmärkt att ta sig till jobbet, lite spårigt och dålig sikt och lite drivor, men fortfarande inga problem när man kör försiktigt. Att köra hem var desto värre, men bevisligen klarade jag det. Och jobbet var roligt.

När jag skulle åka hem hade det blivit plusgrader, det var därför det var så besvärligt. Fem bilar körde fast. Det är så fint att se hur människor går samman när det gäller. Människor är inte perfekta, men vi enas ibland och då älskar jag oss. Vi skottade fram varandra och hjälptes åt.

I lördags var jag så himla seg. Det var som att hela kraften runnit ur mig. Som dagen efter vaccination. Jag bet ihop ganska bra och spelade lite skribbl.io med en kompis, såg melodifestivalen och åt hamburgare, men det var ändå tydligt att jag inte är helt bra i kroppen.

Idag, söndag, har jag så mycket värk att jag har svårt att tänka normalt. Nästan hela dagen har jag ägnat sittandes på foam rollern, positionerad liksom ”framför” bäckenet och rullat fram och tillbaka och värktabletterna hjälper ingenting. Jag längtar tills jag får sova.

7 reaktioner till “vecka 5 | det har gjort ont”

 1. Så tråkigt att du har så ont! Hemskt när det inte går över och det påverkar allt man göra. Hoppas på att det snart blir bättre.
  När min sambo är sjuk och hostar sover jag också på soffan, helt frivilligt. Som du skriver så får man sova lite mer i fred då ;).
  Vad roligt det lät med fotoutmaningen. Perfekt en månad som denna. Kul idé.

  Gilla

  1. Exakt, det är inte som att jag är avvisad till soffan utan jag VILL vara i soffan. Men kroppen gillar inte att sova i soffa längre, hehe. När jag var ung kunde jag sova precis överallt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s