Hälsa • Ohälsa

poesi för pedagoger | tjugohundrasjutton

Jag borde egentligen stoppa in ett annat inlägg här. Ett som inte handlar om att skriva. Särskilt som det här är gamla nyheter för er som läser här ofta. Så varning: här kommer en liten upprepning.

Det finns en dikt. Jag har skrivit den. Den heter Tjugohundrasjutton. Och den handlar om Tjugohundrasjutton. Nej, det gör den inte… jag minns knappt 2017. Men det var året jag blev fruktansvärt sjuk… i… huvudet… och var tvungen att sjukskrivas på heltid i över ett halvt år, för att sedan utförsäkras till att bli lokalvårdare. Det är en tid jag aldrig kan förlåta.

Jag jobbar som bekant nu i samma bransch som jag gjorde 2017 och jag är nu en ganska rabiat kämpe för att göra yrket lite mer RIMLIGT att genomföra. Jag är så glad att dikten Tjugohundrasjutton nu har publicerats på fackförbundets tidning Lärarens instagram.

Nu även i papperstidningen Läraren. Hoppas att min gamla skolchef läser. Jag tror inte att hon ens visste vad jag hette.

Jag hoppas att fler ska vilja bli lärare. Dikten är visserligen en känga, men det är en känga åt hela systemet liksom, inte åt yrket. Jag är så himla glad att jag lyckades vända besvikelsen till ett bränsle istället, för det är verkligen väldigt, väldigt, väldigt roligt att jobba på högstadiet. Jag skulle gärna se fler blivande kollegor bakas fram. Må så ske!

34 reaktioner till “poesi för pedagoger | tjugohundrasjutton”

 1. Bra skrivet! Och kul att du fick din text publicerad! ❤
  Även om man får väldigt mycket av att arbeta med barn, så är det väldigt ofta dränerande. Jag vet det, jag jobbade med barn i 15 år innan jag för 5 år sedan tog steget in i en annan karriär. Ibland kan jag sakna en del av den den världen, men jag tror verkligen inte att jag kommer att gå tillbaka till den yrkesgruppen igen.
  Jag vill ge tillbaka, men inte ge bort eller ge upp så stora delar av mig själv.

  Tack för att du gör det vad du gör!

  Gilla

  1. Ja, jag kan veta det också, jag tog examen 2013 🙂 Men jag är glad att jag vidareutbildade mig till studie- och yrkesvägledare, en helt annan funktion inom skolan 🙂

   Gilla

 2. Så bra skrivet av dig! Tack för att du delar med dig, också till oss som inte läser denna tidskrift.

  (Sent) Svar: Tack för dina fina ord till mitt inlägg om återhämtning. Det behövde jag läsa även nu, när den inre stressen gör sig påmind och lätt dränerar.

  Kram

  Gilla

 3. Men vilken ära att få vara med i tidningen. Så bra dikt du skrivit. En lärares jobb är inte lätt! Trist att din förra chef inte ens visste vem du var..
  Starkt jobbat att komma tillbaka ❤

  Gilla

 4. Va kul att du fick den publicerad! Så bra!
  Måste ju också säga att det är roligt att du är tillbaka i skolan. Att vara lärare är ett roligt jobb. Det tyckte jag också. Att inte få träffa elever i klassrummet är himla trist faktiskt, ett minus med rektorsjobbet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s