Listor • Svep

vecka 4 | kan vara den tråkigaste

Jag har jobbat mycket hemifrån i veckan och har således väldigt lite att berätta. Det är inte så att jag lever för att arbeta, men det är ju inte heller så att jag är och umgås med folk eller trängs i butiker dessa tider. Det är på jobbet det mesta händer. Men jag har ändå en viss del trevligt och otrevligt att berätta.

En natt gjorde jag det förbjudna och somnade med stearinljuset tänt. När jag vaknade på morgonen vid kanske 6:10 så brann det fortfarande! Vilken brinntid ändå! Det var ett billigt doftljus i liten glasburk. Tack och lov råkade jag inte sparka ut det i sömnen och allt gick som det ska, men det var inte kul. Var försiktiga där ute! Och så stekte jag köttfärsbiffar.

En dag kokade jag fisksoppa på kylskåpsrens för att jag var så fattig. Men det var inte så illa för kylskåpet dolde både lök, fänkål, vitlök, chili, hummerfond och tomater. Dessutom hade jag ett kuvert saffran och såklart ett paket frysta fisktärningar.

En dag flög överljudsplan över Umeå och när de passerade ljudvallen smällde det så högt att jag trodde att det var två nya bilexplosioner på gården. Har ni hört det någon gång? Överljudsplan alltså, inte bilexplosioner. Jag hade ingen aning om att det skulle vara sådana otroliga smällar. Rutorna dallrade och hjärtat rusade vill jag lova! Tur att jag har min mindfulness. Du är här är en app (som jag tror inte längre finns att köpa?? Den kostade typ 20 spänn och är fantastisk…) som är ateistisk och handlar om medveten närvaro samt självmedkänsla och Abide är en kristen meditationsapp.

En dag (kväll) lagade jag en ostbricka med massa goda grejer.
P.S. Ser ni att det knappt är mörkt utanför fönstret?
P.P.S. Ser ni att min tallrik matchar mina fåtöljer vi använder som köksstolar?

En dag fick jag nog. Av allt. Jag fick nog på covid-19 och att min smak fortfarande inte är normal, nog av mig själv och hur geografiskt begränsad jag är, nog på hur min mage har satt mig i bojor, hur mina tankar skapar katastrofer till både höger och vänster och bakåt och framåt (i tiden) och nog på att vara uttråkad, blek och leds. Nästa vecka ska jag göra något 1. roligt, 2. läskigt, 3. uppskjutet/viktigt och 4. hälsosamt. För det förtjänar jag! Du med ♡

18 reaktioner till “vecka 4 | kan vara den tråkigaste”

 1. Vilken tur att det gick bra med ljuset. Är lätt hänt att glömma bort att släcka.
  Vilken bra fisksoppa trots att det ”bara” var rens. Välfyllt kylskåp. Här hade det slutat med en sorglig syn med några få små tomater som guppade runt i soppan, och i bästa fall innehållet från några fiskpinnar som blivit kvarliggande i frysen.

  Gilla

 2. Det där ljudet från planen är verkligen läskiga och vilken tur att du vaknade innan ljuset hade slocknat. Kramis ❤

  Gilla

 3. Vad tråkigt att du fortfarande inte fått tillbaka din normala smak. Jättetråkigt!
  Vad läskigt med att somna med ljuset tänt. Så glad att det gick bra den här gången. Även jag har lyckats göra det. Fast för min del var det ett blockljus som brann hela natten. Som tur var gick det också bra.
  Ha en fin vecka

  Gilla

  1. Jag blir galen, men det är inte hela världen ändå. Blockljus är ju ännu läskigare! Jag tror att designen gör att det är okej, om man inte råkar välta skiten!!! Huuuu!

   Gilla

 4. Vilken jäkla tur med stearinljuset! 😮
  Vi bor tyvärr nära en flygbas här i Uppsala, men de får tack och lov inte spränga ljudvallen över stan eller andra tätbebyggda platser. Men håller med om att ljudet är sjukt obehagligt om man råkar ut för det!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s