Mat • Dryck

holy cannoli

Det kändes som en väldigt syndig rubrik, men jag måste säga att jag ändå förstår ursprunget. Det är nämligen så att jag har ätit mitt livs första cannoli (så konstigt ändå, jag har ändå varit i Italien några gånger…) och blivit lite frälst. Igen: känns syndigt, men fattar ändå grejen! Det är från Café Crosta som vanligt, kvartersfiket här på Tomtebo, och det var… mmmm… så väldigt gott.

Fånigt erkännande: jag trodde att cannoli skulle vara typ som en efterrättscannelloni, haha, mjuk och degig. Icket! Knaprig och god, utan att smula överhuvudtaget. Jag antar att det var formen och den liknande stavningen har trollat till det i knoppen på mig. Jag fick en med citronfyllning och Erik tog en med smak av choklad och hasselnöt.

Jag som egentligen föredrar att käka sälta än sötma har verkligen gjort det riktigt bra på Crosta sedan de öppnade i augusti och testat mycket från sortimentet. Nu har jag bara två saker kvar att testa (av det jag vill testa alltså!) och sedan kan jag välja en stammisfavorit och hålla mig till det + det matigare sortimentet. Är ni fikafolk eller smörgåsfolk?

12 reaktioner till “holy cannoli”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s