Hälsa • Ohälsa

don’t let them go to waste

Jag har slitit ut täcke och kuddar till soffan och suttit i värmen och tittat på brinnande moln, verkligen ett himmelns skådespel. Tisdag.

Just nu behöver jag plocka vita strängar från väldoftande, nyskalade, vinterapelsiner. Just nu behöver jag hacka bort isen från min balkong med ett härdat järnspett. Just nu behöver jag blunda och föreställa mig att jag fångar ett av molnen i famnen, som prinsessan Jasmine på den flygande mattan. Just nu behöver jag stoppa näsan i minst fyra av mina plåtburkar för att omsorgsfullt välja vilket te det ska bli. Just nu behöver jag sätta en timer så jag inte glömmer bort degen som jäser under kökshandduken.

Men det är allt jag behöver just nu. Måsten är ofta konstruerade. Om man inte vill, så kan man öva på att sluta konstruera dem. Är de konstruerade av andra kan man öva på att ge dem åt någon annan, om det nu är så viktigt. Delegera.

Idag är jag ledig från jobbet och ensam från vänner och familj.

Jag måste ingenting.

44 reaktioner till “don’t let them go to waste”

 1. Känner igen mig i hela texten! Tänker ofta att ”idag måste jag…” och ”idag behöver jag…” men det ger motsatt effekt och jag känner sån stress och ångest över det. Men vet inte riktigt hur jag skiljer på ”behöver” och ”måste” och ”kan vänta”…

  Den där himlen var sååååå vacker!!

  Gilla

  1. Behov tycker jag att man måste vara duktig på att applicera på BRA grejer som inte stressar. Jag har ett behov av att vila, eller sjunga, eller äta något gott, t.ex. Öva öva öva 😀

   Gilla

 2. Vad poetiskt och fint skrivet! Och så sant, det är viktigt att dra lärdom av att kunna delegera och inte skapa onödiga måsten. Så fint när molnen är sådär vackert rosa, jag var ute på sen promenad igår och då fick jag bevittna en fin solnedgång. Så vackert!

  Gilla

 3. Ja det ser verkligen ut som en scen ifrån Aladdin på den flygande mattan! Wow vilka bilder du fått till! 🤩 Hoppas du har en bra dag idag och att du slipper bli sjuk i Corona som typ alla är nu! 😅

  Gilla

 4. Men precis! ”Det finns inga måsten”, brukar min man säga. Kanske en sanning med modifikation, men det finns en poäng i det. Precis som du skriver. Ofta är de konstruerade. Och vi är generellt alldeles för dåliga på att ta bort dem. Freja sa en gång när vi var förbi hos mormor och morfar att hon var som förvånad över att morfar kunde ligga på soffan och göra ingenting (varken tv, radio, bok eller mobil, det sistnämnda har han aldrig varit inne på) och ”han var nöjd med det”. Ja, vi borde ligga på soffan mer och göra ingenting!
  (PS. jag hade inte glömt bort dig, jag har bara inte läst bloggar på länge, allt rullar på lite väl fort just nu…)
  Kram

  Gilla

  1. Ja, absolut med modifikation, men ofta tror jag att man åtminstone håller på och bär på mer skit än man behöver. Att göra ingenting när man kan, när man faktiskt INTE måste, är nog en bra sak att öva på. Som morfar. Ligga och vila med sina tankar och livets ljud och ljus är nog ganska gött när man vänjer sig 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s