Listor • Svep

vecka 2 | kallstartad

Liksom jag förutspådde i söndags har det varit väldigt svårt att ”leva lajf” när vardagen drog igång igen. Men jag ska berätta i alla fall lite av vad jag har pysslat med, för även veckor som inte är särskilt händelserika är väl värda att minnas. Annars är ytterligare sju dagar förlorade för evigt.

I måndags började jobbet och jag var glad. Men i måndags började också min bil läcka motorolja och jag var ledsen. Jag tänkte att det var slutet på min gamla pärla. Men jag hade ju redan tid på verkstan för att laga min motorvärmare, så jag tänkte att de får väl kika på oljeläckaget också: kanske skulle det gå att laga utan att ruinera mig?

Sedan hände det mest pinsamma som har hänt rörande min bil… de ringde upp och sa att min motorvärmare inte är trasig för att… och nu ska ni få höra… jag skäms ihjäl… för att JAG HAR INGEN MOTORVÄRMARE! Alltså, nej, så himla pinsamt. Jag har alltså kallstartat den här stackars Forden i 39 minusgrader! Jag har kallstartat den här bilen exakt varje dag sedan den kom ut ur fabriken till Umeå år 2007! Nä, alltså, ni söderöver förstår säkert inte exakt hur illa detta är, det är ett MIRAKEL att den här bilen lever. Motorn borde ha skurit och batteriet borde ha dött. Även om Umeå inte har 39 minusgrader som vi hade varje vinter i Jokkmokk så har vi alltid åtminstone några veckor med ett riktigt köldknäpp per år… och jag har ba… startat bilen. Dag ut och dag in.

Så på verkstan blev det till att byta olja, oljefilter, laga elfelet i uttaget till kupévärmaren och installera motorvärmare. Jag skämdes nästan ihjäl…

Dessutom har vecka 2 innehållit:

 • Migrän :(( nästan fyra hela dagar av sju.
 • KBT med exponering: jag har åkt buss för första gången sedan 2019! Fyra hållplatser.
 • Det vanliga: yoga, litteratur, skrivövningar och stickning håller jag ännu uppe.
 • Första veckans jobb sedan semestern – väldigt, väldigt roligt!

26 reaktioner till “vecka 2 | kallstartad”

 1. Fy för migrän! Hatar det!! Alltså hur kul när man inte har koll med bilen 😂. Fick en ny bil 2019 och jag trodde inte min aircondition funkade men orkade inte göra något åt det för jag behövde bilen till jobbet. 1 år senare startade min syster den som ingenting och den funkade! 😂 Hade bara inte fattar hur man satte igång den! Kände mig så trög😂! ❤️

  Gilla

 2. Haha nä det är verkligen inte lätt med bilar och du behöver inte skämmas. Men är likadan och skulle garanterat känna likadant. Skönt att problemet är nu löst med bilen. Kramis ❤

  Gilla

  1. Jag fattar inte hur jag inte kunde veta! Och varje vinter är jag så duktig och sätter timer och stoppar i motorvärmarsladden och betalar hyra för laddstolpen på jobbet. Well…! XD

   Gilla

 3. Men ett under att bilen har startat när det varit så kallt, det är en tålig bil du har! Skönt nu när du väl får en motorvärmare installerad och kupévärmaren fixad, Det kommer göra skillnad.
  Ha det så bra..

  Gilla

 4. Hahaha nej men förstår att du skämdes när de ringde o sa att du inte hade någon, det hade jag också gjort, men en kul grej att berätta i efterhand 😀

  Gilla

  1. Iiiih, jag känner mig så himla duktig!! Det är ett litet steg, men det ÄR ett steg! Och tack för tips med imigran, jag fick det utskrivet idag och tydligen har jag haft det när jag var liten och det verkar som att jag slutade för att det ”smakade illa”, hehe. Det kan jag definitivt leva med nu!

   Gilla

 5. Hahaha.. ursäkta men så himla kul med motorvärmaren, eller den icke existerande motorvärmaren. Fast du har ju en riktigt bra bil, en äkta ”norrlänning”. Som tröst har min man lämnat in vår bil en gång för några år sedan, för ett konstigt ljud som bara lät när man svängde… det visade sig vara en golfboll som rullade omkring i takboxen!!
  Men nu kommer din bli att gå som en klocka när den även får värme!

  Gilla

  1. HAHA, åh snälla, TACK för att du berättade detta!!! TACK!!! Som jag behövde läsa att någon annan klantat sig med verkstan, även om det var Janne som fick ta pinan i din berättelse. För jag höll på att skämmas ihjäl XD

   Gilla

 6. Grattis till att ha klarat 4 hållplatser. Hejjahejja.
  Har du haft ångest av att åka buss eller vad handlar det om för dig? ( om frågan är dum eller för privat så ställer jag ingen liknande igen)
  Kram och grattis igen
  Må så gott

  Gilla

  1. TACK!!! TAAAACK!!!
   Det är inte dumt eller privat, tvärtom vill jag att människor ska få höra om ångest och orimliga rädslor som gör att man inte kan leva normalt och som förstör ens liv och som inte går att ”bara bita ihop” för. För jag tror att det är svårt att föreställa sig för friska människor eller folk med ”normal” ångest hur en psykisk åkomma kan bli så himla fysisk.

   Så ja, det stämmer som du frågar: jag har haft och har fortfarande SVÅR ångest för bland annat att åka buss. Men nu har jag åkt 4 hållplatser TVÅ GÅNGER! Jag köpte ett kort med tio resor för att bara exponera mig och öva och jag är verkligen mycket stolt ❤

   Kram och må så gott och tusen tack igen för påhejningar 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s