Listor • Svep

fredagslistan

Den här fredagen kräver en lista. För den är lättsam, lättläst, lättfotad (!?), lättdrucken och lättflörtad. Lätt, är ledordet. Jag har hämtat den här listan från Sandra Beijer, via Elsa Billgren.

Om du fick välja vem i världen du skulle äta middag med ikväll, vem hade du valt?
Alltså… Erik. Är det inte märkligt ändå (eller rart) att vi äter tillsammans varje dag och ändå är det han jag skulle ha valt? Rart.

Om idag var din perfekta dag, hur skulle den se ut då?
Jag skulle vakna till ett pling på mobilen, läsa och skrika: ”De har antagit mitt manuskript! JAG SKA BLI FÖRFATTARE!”. Vi skulle dricka champagne till frukost och fira att min bok skulle släppas. Till kaffet skulle det meddelas att vi vunnit outtömliga summor pengar och vi skulle hinna både hitta och köpa ett hus vi vill ha just nu och föralltid.

Medan vi firade skulle alla våra närstående vara lyckliga och sedan skulle jag förmodligen få en bebis (tadaaaa!) som vi bestämmer oss för att döpa till Alma Jenny Anita. Hon skulle vara underbar och vi skulle älska exakt allt med henne.

Sist men inte minst skulle vi få veta att man numera kan bestämma om man någonsin vill dö, och vi bestämmer oss för att vi inte vill det. Alma Jenny Anita bestämmer själv när hon blir stor.

Om vi ska vara realistiska då, vad ska du göra kväll? 
Jag ska i alla fall skriva lite, för det gör jag ju nu varje dag i och med kursen Skrivmånaden. Men något bokkontrakt blir det inte. Skrivandet följs istället av Yoga with Adriene, en tur på affärer om bilen startar och sedan tror jag att det blir en kväll med läsning, stickning, tända ljus, titta på film, dricka te och äta något riktigt vänligt.

Vad räddar du om det börjar brinna?
Jag har inte så mycket sentimentalt kvar i världen, så jag skulle rädda den enda sentimentala grej jag har: Björne. Sedan skulle jag ta allt som jag egentligen inte har råd att ersätta om det brinner upp, som datorer och mobiltelefoner och TV-apparater och musikinstrument.

Vad hände förra fredagen? 
Det var nyårsafton så jag firade den lite lätt sådär, men mest stickade jag och lyssnade på ljudböcker. Det kan ni läsa om HÄR. Orkar inte upprepa p.g.a. nyss!

Vad är det roligaste som har hänt under veckan som varit?
Att mitt fackförbunds tidning har publicerat en av mina dikter på sin instagram och även ska trycka den i januariutgåvan. Det var väldigt roligt tycker jag!

Dagens fredagshumör? 
Helt OK men med ett visst obehag i kroppen, men vädret är strålande och kvällen är ledig, så jag misstänker att det kommer att gå över. Obehaget är att det är tillbaka till jobbet på måndag och jag vill inte det. Jag orkar inte det. Jag hinner inte det. Jag ska om och om och om igen påminna mig själv om att det i alla fall är på måndag, och inte idag. Man ska inte lida i förskott om man inte måste.

Vilken drink ska man dricka ikväll? 
Tycker ni inte att 2022 ska vara året alla bara nyktrar till? Ta en Shirley Temple, eller rätt och slätt ginger ale med is för att inte krångla till det så mycket. Allt på bilderna nedanför är alkoholfritt, utom champagnen.

Vad ska du göra imorgon? 
Jag och Erik ska på middag hos min mamma och pappa. Planen är att äta förrätt och varmrätt, spela spel och dela ut försenade julklappar. Eftersom det inte blev något gemensamt på nyårsafton har vi inte hunnit med att ge dem sina.

Vilken är den bästa fredagslåten? 
bob hund – Nu är det väl revolution på gång?

”Oh, vad det är skönt och bra
Att äga sin egen radioapparat
Och slänga ut genom rutan
När dom snackar om sånt
Jag vill vara förutan
Nu är det väl revolution på gång?
Jag tycker att väntan börjar bli lång”

Ha nu en underbar fredag allihop, så som vi alla förtjänar en vecka in i 2022! Om du så ska ta det lika lugnt som jag eller om du ska göra något läskigt eller exceptionellt. Lägg lite själ i dagarna ♡

28 reaktioner till “fredagslistan”

  1. jasså, jag tror inte att vi är så vanliga i det, tror många skulle villa träffa sina idoler eller en politiker de verkligen vill diskutera med eller någon de har förlorat. Jag är så nöjd 🙂

   Gilla

 1. Gud vilken bra drömdag, jag håller alla tummar för att den inträffar snart. Så mysigt med Alma Jenny Anita också. Skulle själv kunna döpa en framtida unge till Alma och blir extremt sugen på att kalla den vid sina samtliga namn. Så fräsigt ju.

  Gilla

 2. backar dig INTE på att 2022 är året vi nyktrar till… hehe. Vin är min lilla glädje i tillvaron :))) Mysig lista förövrigt! Gott tecken på att du är med en bra, vettig, rätt person när svaret var som det var på första frågan. Grattis till er! Kan vi inte få veta mer om er relation? Hur ni träffades, vad som är era prövningar (om några?), vad ni uppskattar mest med varandra osv. Kanske du är en sån som vill hålla saker privat men älskar relationsprat så värt att fråga. Puss!!

  Gilla

  1. hehe, well, då blir det väl bara jag då! Självklart kan man få veta mer om vår relation, vi är högst normala så det är inte på något vis privat, däremot har vi ju levt ihop så länge att jag tror att det kan riskera att bli lite ointressant. Men han är en riktigt bra människa och jag skulle kunna ägna hela bloggar åt att skriva om honom för att jag tycker så mycket om honom. Så jag ska göra stora pojkvänslistan till att börja med, men kanske också inse att Erik gärna kan få finnas med lite i bloggen 😀

   Gilla

  1. Tack! Ja, vi får se hur det går när jag återvänder till jobbet i morgon, men jag är ledig på tisdagar så jag skulle ju kunna skrivtisdagar på något vis… hmmm… vi får se! Men jag har i alla fall väldigt väldigt roligt 😀

   Gilla

 3. Vad kul att din dikt publicerats. Grattis!
  Att aldrig behöva dö låter lockande. Men frågan är hur livet hade sett ut. Hade man behövt jobba hela tiden eller kunnat bli pensionär? Och hur hade man åldrats? Att leva en evighet som gammal och inte kunna ta hand om sig själv låter ju inte så trevligt.

  Gilla

  1. Det är klart att det finns en del detaljer att kanske ändra och justera med ”aldrig-dö-konceptet”, för man vill ju gärna vara lycklig. Åldras har jag inga problem med, men sjuk vill jag inte bli. Fast hellre gammal och sjuk än död.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s