Tänker • Gör

jag skriver igen – med flit!

Så länge jag har kunnat fatta en penna har jag skrivit. Förutom att jag tycker att det är väldigt roligt att skapa något av inget, förutom att jag tycker att det är återhämtande och förutom att jag tycker om finurliga sätt att uttrycka inte-särskilt-finurliga-idéer så har jag ett väldigt dåligt minne. Jag måste skriva dagbok, blogg och kalenderanteckningar för att komma ihåg… ja… någonting alls.

I flera år har jag fört dagbok eller listat dagens tacksamhet i samma slags bok: olinjerade A4-block från Paperstyle. Senaste boken skrev jag ut 31 januari 2021 och jag var så glad att få inleda en ny den allra första dagen på året. Den tolfte boken blev en grön.

I julklapp åt mig själv köpte jag en skrivkurs: Skrivmånaden. Där får jag bryta mönster, eller skapa mönster. Eller skapa monster! För med en penna kan man skapa precis vad som helst.

Den gröna boken kommer även fortsättningsvis fyllas med daglig tacksamhet. Min kalender kommer även fortsättningsvis fyllas med arbetsanteckningar och genomförda träningspass. Min blogg kommer även fortsättningsvis fyllas med samma berättelser ur livet, bilder från vardag och fest, de ytliga och djupare funderingarna, samt saker jag förpliktar, förändrar, förädlar, förskönar eller förstör.

Men på sidan av går jag alltså skrivkurs och hålla till i min lilla skrivarlya minst 15 minuter per dag. Det känns verkligen jättebra. I min förra blogg hade jag en hel kategori för skrivande och jag har nu skapat en också här. Jag hoppas att ni kommer gilla det!

35 reaktioner till “jag skriver igen – med flit!”

 1. Låter fantastiskt ju med skrivkurs! Det där med att glömma bort saker, jag skulle aldrig kunna skriva en biografi om mitt liv. Det är så mycket som jag faktiskt inte minns. Skrev mycket fysiska dagböcker som tonåring men slutade med det under en period. Nu har jag bloggen att skriva i och scrolla och minnas. Tänk vad mycket som finns lagrat på grund av, eller tack vare bloggen. Så mycket jag kan läsa och påminnas om. Samma sak med dina dagböcker ju!

  Gillad av 1 person

  1. Jag tycker att jag har förlorat många av åren jag levt för att jag inte minns dem. Jag kommer inte ihåg vad mina klasskompisar hette på högstadiet, gymnasiet eller högskolan. Minns bara enstaka saker jag gjorde på fritiden när jag växte upp… Och det är sådant slöseri! Så jag lär verkligen blogga livet ut nu XD

   Gilla

  1. Jag brukar inte kolla tillbaka, men bara av att skriva ner är det typ som att jag lagrar det på ett annat sätt! Lite som när man för anteckningar om vad man läst, istället för att bara stryka under med färgpenna 🙂 Kram!

   Gilla

  1. Meeen vad glad jag blir att du vill hänga med på skriväventyret, det känns väldigt väldigt roligt. Hoppas kunna hålla i det hela ordentligt från och med nästa vecka när mitt jobb drar igång igen 🙂

   Gilla

 2. Men va kul!!! Jag älskar också att skriva. En av anledningarna till min blogg.
  En skrivkurs – det har funderat på flera gånger. Aldrig blivit av.
  Nu har jag faktiskt ett ”skrivprojekt” på gång och hoppas bli klar i år. Jag tror jag ”snor” idéen om 15 min/dag. Det har jag.
  Ska bli kul att höra hur skrivkursen var. Är så nyfiken.

  Gilla

 3. Åh vad roligt att kunna se tillbaka på i framtiden! Jag själv skriver just nu i en liten bok där jag ska lista några affirmationer varje dag. Så kul och bra för mindsetet!

  Gilla

  1. Ja, verkligen, affirmationer är så bra. Jag gör Yoga with Adriene i år, och hon ger en affirmationer under passen. Det tycker jag underlättar för då säger man dem högt!

   Gilla

 4. Helt underbart! Har själv varit så sugen på att skriva dagbok! Känns som det hade varit välbehövligt för min hjärna som har 1000 tankar samtidigt dagligen😂

  Gilla

  1. det låter som att dagbok hade varit just perfekt för dig 😀 Men vissa tycker att det är tråkigt. Testa ska man alltid göra tycker jag, särskilt om man har en massa tankar för mycket.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s