Hälsa • Ohälsa

mycket ätit och lite gjort (men det ljusnar)

Jag har inlett den här veckan, vecka 1 lalala, med att yoga ganska mycket. Yoga, vila, vara ledig, ta in, andas ut. Få lite träningsvärk. Den yogan som är i ordningen heter ”Open”, men jag har gjort några andra också. Mer ”mysyoga”.

Yogan följdes av att äta brungräddat hårdbröd med Västerbottensost, inlagd gurka och en herrans massa svartpeppar. Det passar alla tider på dygnet, tror jag.

Jag har fortsatt med att promenera. Gå långsamt, inte ta mig särskilt långt, ta lite bilder på saker som ropat lite lågmält på mig, andats lite mer av den friska luften.

Sedan ätit lite lunch i form av everything bagel med rökt lax och minimuffins med smörkolafyllning och hasselnötter. Erik bjöd jag på en ciabatta med dijonsenap och rostbiff. Allt från kvartersfiket Crosta där jag känner alla baristor vid förnamn.

Jag har lyssnat på musik, vilket är väldigt ovanligt för mig. Någon satte säkert i halsen nu. Jag har inte Spotify. Men jag gillar skivor. Skivor är ett så fint sätt att lyssna på musik mer ”medvetet närvarande”. Att lyssna på musik och verkligen höra den. Det låter som att jag bara hittar på och att jag försöker ”bloggifiera” och romantisera det hela, men på just musikpunkten är jag faktiskt såhär förmäten… Whatever works, right?

Sedan har jag ätit pasta med goda grejer. Här nedanför en riktigt ful en, men som smakade gott: linguine med saffran, vitt vin, grädde, räkor, pinjenötter och annat smått och gott.

Nu är det mörkt igen, för det är fortfarande alltid mörkt. Dygnmässigt alltså. Jag bor i Umeå och det har vänt så att solen är över horisonten i fyra timmar och 41 minuter, men särskilt högt över horisonten är den inte. Det är mörkt hela tiden, inklusive de fyra timmar och 41 minuter som solen egentligen är ”uppe”. Men jag är inte mörk. Det har vänt och det vänder.

Jag och världen ljusnar! ♡

27 reaktioner till “mycket ätit och lite gjort (men det ljusnar)”

  1. Ja, det var en mycket bra fråga. Jag gillar att lyssna på svensk indie pop och indie rock på svenska i första hand. Pop och rock i största allmänhet i andra hand 😀 Men samtidigt inte ALL pop och inte ALL rock.

   Gilla

 1. Vad härligt att du kör yoga och tar promenader i friska luften. Håller med om att det är skönt att vi går mot ljusare tider. Kramis ❤

  Gilla

 2. Meeen, sista meningen <33 jag vill också ljusna!
  Förresten, random fråga. Har du träffat någon från Tinder någongång? Jag ska träffa en kille från Tinder på fredag för första gången någonsin och jag är LIVrädd.

  Gilla

  1. Du kommer ljusna ❤ OOOOOH, vad cool du är! Är du livrädd för att han pillrar på din creep-radar så ställer du in omedelbart! Är du livrädd för att det är spännande och läskigt och ovant så är jag så pepp inför din fredag! Jag har ingen aning om hur det där fungerar, men min nära vän Linnéa träffade sin partner via Tinder och de har för bara några månader sedan fått sitt första barn. Deras första tinder-dejt var fika och alfapet, hehe, tänker att det är bäst att inte vara för prestigefull inför första träffen.

   Jag älskar killar. Det var mitt största intresse när jag växte upp och är fortfarande töntigt förtjust i dem. Nu har jag ju en egen, så jag får nöja mig med fiktiva karaktärer, men annars: att träffas och dejta och ha pirrr i magen är temejtusan det roligaste jag vet!

   Gilla

 3. Vilket härligt inlägg, och så himla mycket gott du ätit! Jag lyssnar faktiskt inte heller jättemycket på musik, det är klart det blir en del i och med dansen, men precis som dig vill jag gärna LYSSNA när jag lyssnar. Har mycket hellre TV:n som bakgrundsljud t.ex än musik. ^^
  Sv: Åh, men vad roligt att du också gör den, hihi! Jag ska göra dag två idag, jag har teamat ihop mig med en kompis och hon kunde inte börja i söndags så vi kör en dag efter, men det funkar ju! Haha, åh, då vet jag vad jag har att se fram emot, haha! Ska köra dag två nu klockan nio. ^^

  Gilla

  1. Håller till 100% med dig, film har jag som bakgrundsljud i hemmet, och när jag är ute och går lyssnar jag på ljudböcker. Men det är inte att jag aktivt ogillar musik, jag är bara inte så… aktiv!? XD

   Gilla

 4. Vilken härlig inledning på det nya året. Jag skulle vilja yoga men har lite svårt för det. Både med balansen och att kunna slappna av.
  Förr hade jag en ganska gedigen samling LP skivor. När alla moderniteter kom så gav jag bort dem. Något jag ångrar idag..
  Ha en fin vecka

  Gilla

  1. Om man vill yoga så är det ju ett king sätt att bli bättre på balans och avslappning, man får inte fastna i fällan att man redan ska vara bra på något som man egentligen övar på. Man lär så länge man övar osv. Men det finns många andra saker som är härliga förstås, du kanske blir mer avslappnad av ett pussel eller fötterna i högläge och en saltkringla? Alla är olika ❤

   Gilla

 5. Fasen vad god pastan såg ut!
  Och visst är det något speciellt med att lyssna på skivor. Om inte annat upptäcker man ju ofta en del låtar man skulle hoppat över direkt om de var på Spotify.. ^^

  Gilla

  1. Ja men exakt, det där med att upptäcka eller HÖRA låtar på nya sätt för att man inte kan klicka på någon skip-knapp är så härligt. En helt annan feeling 😀

   Gilla

 6. Låter väldigt mysigt och välbehövligt! Låter som att du verkligen lever i nuet och njuter 😊 så gott med bagels och pasta 😋 Vad roligt att du har massa LP-skivor som du lyssnar på, jag själv samlar på cd-skivor 😄 dock lyssnar jag inte på dom men hänger upp cd och ställer fram fodralen som prydnad. Ska göra ett inlägg och visa det sen tänkte jag. Skulle vara intressant att se vad du har för LP-skivor 🤩 kram!

  Gilla

 7. Får akut yogasug av att läsa ditt inlägg. Jag hade planer på att hänga med Adrienne i januari men börjar året men en förkylning och det är inte en så bra kombo. Får ta igen det när den är över.
  (För övrigt dök massvis av dina inlägg upp på bloglovin för mig idag, så nu verkar det funka på något sätt! 😀 )

  Gilla

  1. Akut yogasug ska man åtgärda! Jag älskar att göra hennes korta yoga for your upper back, de är typ 12 minuter eller 16 eller något sådant. Jag gör dem ibland varje dag i veckor i rad, hehe. Krya på dig riktigt ordentligt, bara mjuka yogapass nu och inget som rör till det i viruskroppen.

   Ooops, sorry om det var som att jag bombade med inlägg men king att det börjat rulla igång äntligen 🙂

   Gilla

 8. Jag vill oxå ha en skivspelare. Det ska jag köpa. Typ i februari. (när jag har pengar igen)
  Vilken fin vecka du har haft så långt. Jag blir lugn bara jag läser om den.
  Och dina byxor – var har du köpt dem? Så fina och mysiga.

  Gilla

  1. Det ska du absolut göra! Jag kan såklart inte säga det… men jag kan tycka det i alla fall! Jag ÄLSKAR att lyssna mer ”med flit” liksom. Byxorna är en julklapp och de kostade en spottstyvel på Gina Tricot.

   Gilla

 9. Det här var SÅ mysigt att läsa!! Blogginlägg när de är som bäst! Som en mysig liten berättelse om inget särskilt men ändå stora ting i livet, på något sätt. Gillar för övrigt att jag skymtar en Kentplatta ❤
  sv: Vad glad jag blir av att du gillar mina Instabilder!! När jag tog fram mina mest gillade bilder googlade jag instagram best nine 2021 och valde bestnine.net, för där behövde jag inte logga in och skapa konton osv. Dock buggade sidan ganska mycket, jag fick göra om processen typ 5 ggr innan det funkade… Brukar finnas bättre verktyg såhär vid årsskiftet men de var riktigt trötta i år…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s