Listor • Svep

vecka 52 | årets sista och första

Jag är så tacksam över att ha lämnat 2021 och gått in år 2022. Inte för att datum egentligen har någon magisk innebörd och det är jag fullt medveten om, men om man som jag älskar att göra ordentliga (om än symboliska) avslut och avsked så är ju det här tiden att göra det!

Julen var jobbig. Inte julafton, för som jag skrev förra veckan hade jag en 100 % OK julafton, men hela karusellen man ska mysa av och njuta i och längta efter och jag har mått jättedåligt. Jag rensade bort allt som påminde om julen redan på juldagen, utom just den lilla vasen med bären på bilden i början av det här inlägget. Julen hör till 2021 – och nu är det inte det längre! Så screw it!

Sista (och första!) veckan på året kommer bli väldigt märklig att sammanfatta, för den är så… spretig. Men ni är välkomna att läsa och kika på denna saliga blandning av vardagskrams genom en trasig mobilkamera.

► Erik kom hem från sin semester på Åland på måndagen! ♡
► Hans plan var försenat, så efter att ha väntat på honom hela julen och sedan hela dagen stapplade han in klockan 23:10 på kvällen! Oj, vad trött han ska ha varit!
► Jag lagade en krämig makaronipudding med fetaost.
► En annan dag blev det korv med bröd och het kräftröra. Lättjan, alltså!

► I och med att omikron är en riktig liten subba så vågade vi inte fira nyårsafton enligt planer, utan det blev en hemmakväll.
► Hemmakvällen innebar matmässigt förrätt av chips, löjrom, lök och turkisk yoghurt, huvudrätt i form av salami- och briesliders och efterrätt i form av vaniljpannacotta med mangogelé.
► Sysslomässigt blev det film och stickning först, sedan lyssnade jag på ljudbok till sent på natten.

► Jag har stickat en provlapp för att lära mig att göra aviga maskor och slätstickning, men sedan hade jag inte hjärta att riva upp det för det var ju min första slätstickning! Så jag gjorde provlappen till ett pannband till Björne istället.
► Och ett pannband till mig, också med maskorna på fel ställen och många svordomar!
► Jag har fått inleda en ny dagbok och hur passande är det inte att jag fick öppna den, så ny att ryggen knakade, på just nyårsdagen? Jag valde en grön! Jag kommer skriva mer om den senare.

► Jag har varit på solig promenad. Det gick snabbt ner till sjön och sedan jättelångsamt hem från sjön, för att då hade jag solen i ansiktet.
► I lördags inledde jag årets yogakalender Move tillsammans med (såklart) Yoga with Adriene. Det känns bra.
► Jag har druckit finkaffe nästan varje dag och börjar hitta rätt ratio äntligen. Det är king att Erik fick en kaffekvarn i julklapp, för jag har stulit den.

Och just det! Jag håller fortfarande på och bråkar med bloglovin’, men nu när jag har fått min .se flyttad hit till wordpress borde det så småningom börja rulla igång igen! Ni är alltså välkomna att följa mig HÄR.

Hoppas att er vecka var fin!

21 reaktioner till “vecka 52 | årets sista och första”

 1. Skönt att du fick en okej julafton trots allt. Tycker själv att hela december är en jobbig månad. Din nyårsmeny lät sjukt gott! Den där efterrätten låter magisk. En promenad är så härligt. Samlar ny energi!

  Gilla

 2. Jag älskar när ens sambo får julklappar som man kan sno 😉
  Trist att ni fick bli hemma över nyår men ibland kan det vara skönt att få fira i mjukiskläder. Förra året fick jag och sambon göra det för han åkte på Covid då. Vi blev hemma både julhelgen och nyårshelgen i karantän. Jag som klarade mig från att bli sjuk mådde ju bra men sambon sov mest 😉
  God fortsättning på det nya året.

  Gilla

 3. Åh va mysigt att fira nyår bara ni ändå! Det ni åt lät ju fantastiskt gott! 🙂 hade inte tackat nej till det! Duktig du är på att sticka! Jag är så imponerad av sånna som kan sticka för alla gånger jag testat mer komplicerade saker så har det inte alls gått bra! 😂

  Gilla

 4. Tycker det låter ändå överlag som om ni hade det bra och oj vad sent hans plan då ska ha varit, förstår att dt då var tråkigt när du fick vänta på honom. Jag ska också rensa undan julen. Jag jobbar mån, tis sedan ledig. Har då tänkt att jag ska rensa undan julen då. Ska börja med tid för att göra om mina naglar med julmotiv som jag har nu, det är första julstädninen =D

  Gilla

 5. Om jag inte hade varit sjuk så hade jag garanterat varit hemma ändå på nyårsafton. Vad kul att du har stickat en hel del trots svordomar. Kramis ❤

  Gilla

 6. Åh jag tror säkert mitt år gick fort för att Selma kom och de känns som hon föddes igår men redan 7 månader 😂 o ja vette tusan va ja har gjort under dessa 7 månader hahaha!!

  Gilla

 7. Det finns ju inget bättre än omstarter! Och vad är bättre än ett nytt år!! (ny kalender, nya mål… ja, en massa nytt, även om en massa är gammalt oxå)
  Vet du, man kan mysa och njuta närsomhelst. Det behöver inte vara just vid jul. Kan ju vara bra om vi kommer ihåg det.
  Mysigt med nyår på tumanhand❤. Ni åt ju vansinnigt gott. (ja, jag gillar mat)
  Förresten, är du nöjd med wordpress? Jag måste byta bloggportal. Det går ju knappt att läsa inläggen på blogg.se längre…

  Gilla

  1. Jag älskar mat… det är alldeles för gott med mat! Älskar verkligen att skapa nytt så nyårafton är en favorit för mig 😀 WordPress är jättebra, enkelt när man väl fått ihop själva bloggen. Ska stanna här 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s