Listor • Svep

några nyårsmål ☆ tre stora, tusen små

Jag kommer inte göra någon årsresumé på den här bloggen. Dels för att jag ju skriver veckosammanfattningar så gå in på den här kategorin om ni vill, och dels för att jag har haft bloggen så kort tid och vill inte dra in en massa gammalt mög till den här sidan. Jag trivs så bra på den här bloggen!

Tack till er som följde med mig i flytten från den förra. Tack till alla som läser den. Jag önskar er ett gott nytt år och mycket ömhet.

På tal om ett nytt år: de som känner mig vet att jag alltid har 17 nyårslöften. För att öka chansen att hålla några kanske? Eller för att det är roligt! I år har jag istället formulerat löftena som strävansmål och det känns väldigt bra. Här är de:

 • Inre glow up.
  Här ingår ett hårt arbete med KBT och annan behandling, att skapa och upprätthålla återhämtningsaktiviteter, att föra tacksamhetsdagbok, att utmana mig att göra saker som jag vet att jag brukade tycka om och trots att jag tycker att det är paniskt i stunden, att bli vänlig och snäll, slipa bort det vassa t.ex.
 • Yttre glow up.
  Börja använda solkräm och hudvård, uppdatera garderoben med kläder som jag känner mig fin i och som sitter bra, rotera mer bland smycken, väskor och skor istället för slentrian, ge min kropp det den behöver (som exempelvis öka intaget av frukt) och minska på det den inte behöver (som exempelvis alkohol och kött) och tänka någon extra gång på också mina ytterplagg, le mycket t.ex.
 • Spirituell glow up.
  Vara lite ekumenisk och aktiv i alla mina tre församlingar, delta på morgonsamlingarna, skriva bönedagbok, meditera, läsa böcker som är främjande, yoga om kvällar och morgnar t.ex.

Okej, de här nyårslöftena är ju i princip som det första blogginlägget jag publicerade på den här bloggen. Och även en förlängning av gårdagens inlägg där jag reflekterade över mina livsvärderingar. Nu har jag satt mål utifrån rätt grejer känns det som. Jag vill ju bara leva och må! Länge dessutom! Och i morgon ska mitt bästa år i livet inledas. Inte illa!

Har ni några mål för 2022?

21 reaktioner till “några nyårsmål ☆ tre stora, tusen små”

 1. Vad härligt att du kunnat ringa in vad som har skavt med de gamla målsättningarna! Det tror jag kan leda dig framåt på ett givande och utvecklande sätt. Fina mål, att ha både inre, yttre och andligt glow låter fantastiskt. Stort lycka till!

  Gilla

  1. Vet du, det tror jag också. Jag känner mig värsta hoppfull, men också lite ”go get it if you want it”. Jag började ju redan förra året, men det känns som att ett nyår är ett bra datum att liksom ”befästa” det hela 😀 Tack för dina otroligt vänliga ord ❤

   Gilla

 2. Vilka kloka mål du har och jag ska också ta hand om mig själv mera. Älskar din blogg och kommer alltid att följa dig. Kramis ❤

  Gilla

  1. Älskar din blogg, mest för att du är så himla TREVLIG och FRÄN! Det är coolt att vi har hittat varandra, trots att vi bloggar på ofta så olika teman!? Är väldigt tacksam för det!

   Gilla

  1. Tack så mycket! Det är tyvärr samma för mig med bloglovin’ och de verkar ju sådär måttligt sugna på att svara på mail XD Gott nytt år till dig och din härliga familj!

   Gilla

 3. Inga speciella mål så, det viktigaste är att vi alla får hålla oss friska! 🙂

  Men måste även bli bättre på att ta hand om mig själv, började med det för några månader sedan och hoppas jag kan hålla i det nu, för det är jag och min kropp värd.

  Gilla

 4. Fint att läsa! Hittills har jag formulerat två konkreta mål (ligger lite efter på den fronten…): Att ha en skrivtimme varje vecka och att ha max (absolut max!!!) en hel helg uppbokad varje månad.

  Gott nytt år fina du! ❤

  Gilla

  1. Jag hoppas också det och jag tror faktiskt det! 2013 och 2018 var mina hittills bästa år, men nu är det 2022 som ska sopa mattan med allt. Och efter tre ganska usla så är det faktiskt på tiden!! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s