Mat • Dryck

några dagar med gaffel

En dag var min man Erik på bågskytte. Han tränar en ungdomsgrupp och det känns så märkligt, för det känns som att han själv nyss gick nybörjarkursen. I alla fall hade jag en fin kväll alldeles för mig själv. Jag tillbringade den med att läsa läroplanen som träder i kraft 2022 och att äta potatishalvor och marinerade tomater.

Jag upptäckte medan jag åt att jag kände smak. Inte av potatis, inte av timjan, inte av fetaost och inte av rödlök. Men av tomater! Så jag övergav berget av potatis, som jag varit så sugen på så länge, till förmån för resten av tomaterna i skålen.

Dagen efter beslöt jag därför att marinera tomater en gång till: brun farin, balsamvinäger, olivolja, salt, peppar, basilika och oregano. Till det stekte jag baguette i olivolja och gnuggade dem med rå vitlök samt tillredde en skål pasta med pesto, ruccola och rostade pinjekärnor.

Middagen åt vi i soffan medan vi såg på New Girl. Erik hade just klippt håret och var extra snygg. Själv hade jag mörka ringar under ögonen och var extra ful. Vi åt ihop för första gången sedan jag blev sjuk i covid-eländet och det var väldigt mysigt.

Morgonen efter var det sovmorgon och Erik lagade mig baguette med äggröra, tomater och timjan. Jag skulle kunna leva på tomater nu. De smakar ju något!

Jag jobbade hela dagen. Jag har ju jobbat hela sjukperioden på distans, men lika många timmar som jag skulle? Nej, knappast. Så både för att göra rätt för mig och för att komma ikapp jobbade jag extra många timmar, så att jag sedan kunde ta höstlov åtminstone på fredagen!

Det sista jag tänker dela med mig av är när vi lagade piadina efter en alldeles för lång dag. Alldeles för lång! Mörk och ledsen också. Man måste ha piadina då. Det bara är så.

Piadina är ett gott bröd på typ mjöl, olivolja och bakpulver, som man steker i ännu mer olivolja och fyller med goda grejer. Jag fyllde med pesto, parmesanost, fetaost, tomater, oliver och ruccola. Eriks är fyllt med… well I guess pesto också, fast den röda sorten. Dessutom: parmesan, feta, ruccola, oliver och serranoskinka.

Efter det gick jag på helg. Hoppas att ni också är redo för den!

6 reaktioner till “några dagar med gaffel”

  1. Vad härligt att du kände smaken av tomaterna och det är ett gott tecken. Så mycket gott du har lagat och hoppas att allt smakar som det ska snart för dig. Kramis ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s